15-12-2019

Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Willem Busscher 1 20'
Brian van Meerwijk 1 39'
Jarno Muis 1 84'
LEO
Tijd Event QTY
14' 1 Ralph Strating
44' 1 Lars Uineken
55' 1 Stefan Wagenaar

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
M.A. Frankena

Scheidsrechter geeft speler van Steenwijk een schop: ‘De bond kan mij schorsen’

 

updateBij de wedstrijd tussen Steenwijk en LEO uit het Drentse Loon hebben Steenwijk-speler Jarno Muis en scheidsrechter Martin Frankena de hoofdrol opgeëist. Na Muis een rode kaart te hebben gegeven, gaf de leidsman de speler een schop. Frankena erkent zijn fout: ,,Het kan maar zo zijn dat de bond mij twee maanden schorst.”

Wat gebeurde er precies? Jarno Muis had al eerder in de wedstrijd een gele kaart gekregen, omdat hij boos de bal weggooide toen Frankena floot. Daarbij leek het of de scheidsrechter Muis vasthield. Daar was de Steenwijker middenvelder niet van gediend, waarna de twee met de hoofden dichtbij elkaar stonden.

De wedstrijd ging daarna verder. Muis maakte wat later een overtreding, waar de scheidsrechter uit Leeuwarden de speler zijn tweede gele kaart voor toonde. Muis was het oneens met die beslissing en ging verhaal halen. ,,Hij zat al eerder aan mij. De scheids liet een aantal keren doorspelen, op het moment dat ik dezelfde soort overtreding maakte, floot hij. Ja dan kun je mij niet kwader krijgen”, aldus Muis, die overtuigd was dat Frankena hem met opzet raakte. 

‘Ik ben ook gewoon een jongen van de straat

Scheidsrechter Frankena erkent een schoppende beweging naar Muis te hebben gemaakt. Kort na de wedstrijd belde de arbiter met de KNVB om verslag uit te brengen van het voorval. ,,Ik had dit niet mogen doen, en het kan maar zo zijn dat de bond mij voor zes weken of twee maanden schorst’, zegt hij. ,,Muis ging op mijn tenen staan en dat deed gigantisch pijn. Want ik heb al vreselijk veel last van mijn hamstring. Dus gaf ik hem een schop. Dat mag natuurlijk niet, en een straf van de bond zou ik kunnen snappen. Maar ach, ik ben ook maar gewoon een jongen van de straat.”

Frankena legt ook uit waarom Muis zijn tweede gele kaart kreeg: ,,Voor het trappen op mijn tenen heb ik geel gegeven. Daarna applaudisseerde de speler en ging hij vreselijk tekeer, en heb ik de tweede gele kaart getrokken.”

Tumult

Na het incident ontstond er flink tumult op en langs het veld. De scheidsrechter leek eerst het duel te willen staken. Spelers liepen al van het veld af, maar na beraad werd het duel alsnog uitgespeeld. 

Met tien man lukte het Steenwijk niet om de achterstand van 2-3 ongedaan te maken. Het verkwiste veel kansen, stond na ruim negentig minuten met lege handen en ging zo een illusie armer de winterstop in.

Noord 3D, Steenwijk - Leo (Loon) 2-3 (2-2). 14. 0-1 Ralph Strating. 20. 1-1 Wessel Busscher. 39. 2-1 Brian van Meerwijk (penalty). 44. 2-2 Lars Uineken. 55. 2-3 Stefan Wagenaar.
88. Rode kaart: Jarno Muis (Steenwijk, tweemaal geel).

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!