USV zondag thuis tegen THOR.

Ondanks de overvloedige regenval kreeg vorige week de wedstrijd in Oosterwolde tegen DIO al snel groen licht van de plaatselijke consul. USV zag de bui alweer hangen, maar het aantal afgelastingen in 3D Noord viel dit keer mee. USV kwam verdienstelijk voor de dag tegen de thuis nog ongeslagen Friezen en sprokkelde met de 1-1 opnieuw een puntje. Maar om wat ruimer adem te kunnen halen zou zo langzamerhand een 3-punter ook heel welkom zijn. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Want zondag komt THOR op bezoek. De debutant in de 3e klasse doet het uitstekend. Met de huidige 5e plaats is de gevarenzone ver verwijderd. Eigenlijk is het avontuur voor de Liphústers al geslaagd nu afgelopen zondag buurman en rivaal Gorredijk voor de 2e keer dit seizoen over de knie werd gelegd (3-0).

Nog even voorstellen THOR

THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast) komt uit Lippenhuizen. Het dorp telt zo’n 1400 inwoners en is onderdeel van de Friese gemeente Opsterland. Net ten oosten van Gorredijk en ten noorden van Jubbega. Medio 1921 begon THOR als gymnastiek- en turnvereniging. Veel later pas (eind 1955) werd de voetbaltak officieel opgericht. THOR is nu een vereniging met diverse afdelingen zoals voetbal, volleybal, turnen, gymnastiek en jazzdans. De voetballers schreven mei vorig jaar geschiedenis door voor het eerst te promoveren naar de 3e klasse. THOR beschikt over 2 seniorenteams en doet ook mee in de 35+ en 45+ competitie. De jeugd is (deels) ondergebracht in de WTTC. De C staat voor Combinatie van 3 clubs: Wispolia, Tijnje en THOR.

Zo ging het eerder dit seizoen op sportpark De Kobunder

Voor rust was er voor USV niks aan de hand in Lippenhuizen. Direct na de aftrap had Jonatha Cesario de score al kunnen openen en even later redde een verdediger van de thuisploeg miraculeus via de eigen doelpaal. De verdiende voorsprong  kwam in de 28e minuut wat curieus tot stand. Een  lage vrije trap van Thijmen Stegeman leek een eenvoudige prooi  voor Jesse Bilstra, maar de doelman dook over de bal die zomaar in de verre hoek rolde (0-1). Na rust zette THOR een paar tandjes bij. Ron Meijerink had het opgelaaide Friese vuur tot twee keer toe kunnen doven. Een bekeken lob plofte net naast het doel van de kansloze Bilstra. Even later had hij de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal in de armen van de sluitpost. Daarna werd THOR definitief sterker. De gelijkmaker viel na ruim een uur. Niet toevallig door smaakmaker Sonson Lyklama. Het grote talent had een schitterende afronding in huis. THOR rook de winst en die was in de 78e minuut binnen handbereik, maar de strafschop van Remco de Jong werd door de lat werd gekeerd. Zo bleef het 1-1.

In Lippenhuizen scoorde Thijmen Stegeman (8) het doelpunt van USV. Hierbij kreeg hij onbedoeld wat hulp van THOR doelman Jesse Bilstra.

Op sportpark Hulsterlanden is het zondag de eerste editie ooit van USV - THOR. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is R.J.A. Veltmaat.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag zijn er een stuk meer uitwedstrijden dan thuisduels. De eerste begint ook pas om 10.00 uur: dan  is het USV JO 13-2 tegen Gramsbergen. Om 13.00 komt USV MO 13-1 in actie tegen IJVV uit IJsselmuiden. Om 14.30 uur  ontvangt USV 2 (zat) tegenstander WVF uit Westenholte. Op zondag zoeken ook de lagere senioren het buiten de deur. Met uitjes naar Coevorden en Hoonhorst.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!