Groeten uit…..Smilde.

USV is voor het eerst in de  geschiedenis ingedeeld in district Noord en zet dit seizoen dan ook regelmatig koers in deze richting. Voor een ontmoeting met nieuwe tegenstanders. Voor een kennismaking met onbekende accommodaties. Vorige week ging de laatste ontdekkingsreis van dit seizoen naar Smilde.

Waren wij eerder dit seizoen al te gast in Hoogersmilde, afgelopen zondag werden wij warm onthaald in Smilde. Om precies te zijn bij vv Smilde ’94.  Smilde is een landelijk gelegen dorp gesitueerd aan beide zijden van de Drentsche Hoofdvaart op zo’n kleine 60 kilometer ten noorden van Nieuwleusen, net onder de rook van Assen. Het is een typisch lintdorp met een lengte van maar liefst 17 kilometer. Verdelen we de 4500  inwoners over deze afstand, dan zal het u niet verbazen dat wij onderweg weinig volk zijn tegengekomen.  Het dorp straalt rust en gemoedelijkheid uit. En dat is blijkbaar een goede combinatie om het hier lang vol te houden. Want in Smilde woonde de oudste inwoonster die ons landje ooit heeft gehad. Zij werd ruim 115 jaar! Aangekomen bij de plaatselijke voetbaltrots wachtte ons zoals gezegd een warm onthaal. Eyecatcher in de kantine was de niet te missen vierdeurs vitrine die geheel gevuld was met flesjes Amstel en een flinke voorraad berenburg. Wij kregen dan ook het vermoeden dat men rekening had gehouden met onze komst. Het kostte weinig moeite om de clubkleuren van Smilde te achterhalen. Het roodzwart was ruimschoots aanwezig. Alleen niet op de koffiebekers. Die waren klaarblijkelijk beschikbaar gesteld door de plaatselijke Jumbo. Naast de roodzwarte shirts van de thuisploeg werden vandaag ook een paar lieden in Feyenoordshirts gespot. Want voor het vlaggenschip van vv Smilde stond er vandaag niet veel meer dan de eer op het spel, terwijl de ploeg uit Rotterdam het felbegeerde landskampioenschap binnen kon slepen. Wie dit live wilde zien, kon gebruik maken van de beelden die via streaming de kantine werden binnengehaald. Dit leidde er toe dat na afloop van de wedstrijd de scheidsrechter het wedstrijdformulier niet kon invullen. Immers, de wedstrijd van Feyenoord was nog aan de gang op de laptop!? Over de wedstrijd Smilde – USV kunnen we kort zijn. Smilde was veilig, USV kampioen. Het heilige vuur ontbrak logischerwijs. USV deed wat het aan zijn stand verplicht was en won met 0-1. En dan natuurlijk de gehaktballen. Konden ook zij de toets der kritiek doorstaan? Ook hier kunnen we kort over zijn: Ja, ruimschoots! De ballen waren wat flets van kleur, waarmee ze de culinaire kenners van gefronste wenkbrauwen voorzagen. Doch een eerste hap zorgde voor een blijde en tevreden glimlach op de gezichten van onze fijnproevers. En, tot het bestellen van nog zo’n bal. Na afloop hebben de spelers en supporters, die ondanks Moederdag weer ruimschoots vertegenwoordigd waren, nog een flinke bres geslagen in de zo fraaie ogende Amstel voorraad. Een gezellige busreis naar huis vormde een goede afsluiting van een prachtig seizoen. En ook in Smilde…goed volk..

En ook de groeten van uw correspondent in Smilde: Jan Hamers.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!