Ladies night bij USV

Ladies night bij USV.

De naam zegt het al… voor dames. En in dit geval jonge dames, en geen nacht maar een avond. Waarom het dan geen young ladies evening heet…vast omdat het niet zo lekker bekt. Maar goed. Voor het eerst in de historie werd er een ladies night bij USV georganiseerd.  Een avond waarbij voetbal werd gecombineerd met “ladies”dingen.  Een leuke avond voor de groter groeiende groep meisjes die al actief voetballen bij USV maar ook om meiden die hier nog niet mee bekend zijn, kennis te laten maken met het fenomeen voetbal.  De avond was strak gepland volgens een keurig schema,  alle vrijwilligers wisten wat hun te doen stond, met als belangrijkste doel…plezier! En dat lukte.

Er waren 5 spellen bedacht die op welke wijze dan ook iets met voetbal te maken had.  Deze spelen werden vakkundig begeleid door de meiden van het B team. Elk spel werd 10 minuten gedaan en dan werd er doorgeschoven naar het volgende spel.

Ik zelf was als extra begeleider bij de kabouters en 4x4 speelsters  aangewezen.

Zij deden mee met het E meiden team. En wat hadden ze een lol. Sommige opdrachten waren voor de kabouters net iets te ingewikkeld waardoor ik dus aangewezen werd op mijn eigen vindingrijkheid. Zo was er het “boter, kaas en eieren spel”. Ik zag de kabouters al zoeken naar de kaas dus dat leek me niet zo verstandig. Gauw een goaltje opgetrommeld en dan gaan we lekker schieten op de goal. Mijn opmerking dat ze maar een aanloopje moesten nemen werd iets te groots opgepakt met als resultaat dat ze bijna 20 meter verderop stonden van de bal.

En dan na de lange lange lange aanloop ook nog gewoon scoren. Blijde koppies.

Ook mochten ze nog schieten op de goal met een echte keepster. Zij was gelukkig niet zo snel meer waardoor ook de kabouters wisten te scoren. De opmerking van de introducé “ik vind voetbal echt leuk” leert dat je dan goed bezig bent. Oh jee. Nog een ingewikkeld spel. Dribbelen met de bal. “net als bij basketbal?”.

Uhm nee. Het heet wel hetzelfde maar dit is met de voet. “oh, dus een soort voetbasketbal?”….Kijk en daar zijn de trainingen ook voor…daar leer je ook voetbaltermen.  Ook hier maar snel de kaboutervariant toegepast. Die kende ik nog uit een grijs verleden toen mijn eigen kroost kabouters waren. Dus ziet u een foto voorbij komen met allerschattigste meisjes met hun neus op de bal…dat moest! Ik hoorde om mij heen fanatisme maar vooral plezier! Na de spellen carrousel was het tijd om naar de kantine te gaan. Dat noemen we ook wel derde helft maar die term hebben we ze nog maar niet geleerd. Bij binnenkomst kreeg een ieder een welkomstdrankje in , hoe kan het ook anders, de kleur blauw.  Mooi in een champagneglas met een suikerrandje. Details. Ladies. Hoort bij elkaar. De kantine was omgetoverd tot een waar walhalla voor de meiden. Je kon er make-uppen, glitter tattoos laten zetten, je haar werd mooi gemaakt door echte kapsters, een mini fotoshoot, er lagen lekkere hapjes, chips en drinken. Het was een drukte van belang. Veel gelach, blijde gezichten en enthousiasme. Kortom:

missie geslaagd. Dan hadden we nog de bingo, met leuke gesponsorde prijzen.

Maar hoe krijg je een zaal met 85 uitgelaten hyperdepieper (wat zat er toch in dat welkomstdrankje) meiden stil??  Gelukkig lag er nog een fluitje, geheel

passend bij het thema.   Ik snap nu ook waarom er tegenwoordig geen bingo meer word gespeeld met een bingo molen. Althans niet bij de regulier USV bingo avonden.  Man man ( oh nee, vrouw vrouw) wat een sloom ding. Draai draai, ja 1 balletje. Draai draai, nog een balletje. Gelukkig zijn wij vrouwen zeer vindingrijk dus de tweede ronde alles maar in een bak gegooid, hoppa de vaart erin. Zoals bij elke bingo  is de spanning voelbaar , de “ik moet er nog maar 1”

hoorbaar en de teleurstelling zichtbaar als een ander bingo heeft. En zoals bij elke bingo is er altijd 1 iemand die meerdere prijzen wint. Gelukkig ging helemaal niemand met lege handen naar huis. Bij de uitgang kreeg een ieder een prachtige USV bidon. Hulde voor de organisatie, het was top geregeld. Hulde voor alle sponsoren en vrijwilligers.

 

Voor de foto's zie de map foto's van deze website.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!