JO11-3G van U.S.V. wint bekerfinale 2016/2017.

Na het winnen van de spannende halve finale tegen de buren mochten wij op zaterdag 27-05-2017 naar Vriezenveen  vertrekken, om daar de bekerfinale te spelen  tegen DOS`37, die een thuiswedstrijd speelde. Helaas was onze keeper afwezig, maar we hadden aan Maykel een goede vervanger. De jongens en het meisje vertrokken met licht gespannen koppies en met veel supporters naar deze wedstrijd, want een bekerfinale bereiken is toch niet niets, dus er was wel enige spanning bij iedereen.  We hadden de spelers vooraf al verteld, dat wij als leiders en ouders nu al supertrots op hun waren, vanwege deze fantastische prestatie. Vooral genieten en weer super je best doen vandaag en dan zien we wel wat het wordt. Ook gezien de megatemperatuur van 30 graden en dan ook nog op kunstgras voetballen, dus dat wordt gigantisch afzien.

13:00 uur start wedstrijd, 2 teams die er vol voor zouden gaan en veel publiek langs de lijn met spandoeken en toeters. U.S.V. begon erg zenuwachtig en had het erg moeilijk om in hun spel te komen.  Maar na 10 minuten begonnen ze steeds beter te voetballen, waardoor het vertrouwde groeide en het beloond werd met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Dehjay. Maar DOS`37 kreeg ook nog diverse doelkansen, maar het team van U.S.V. wilde niet meewerken aan een tegendoelpunt. Na 2 goede onderscheppingen achterin door Elize en Wessel, kwamen wij met 2 fantastische aanvallen en zeer mooi samenspel vlak voor rust op een 3-0 voorsprong.

In de rust even lekker wat drinken, een hele dikke pluim en vooral zo doorgaan. Het ging lang goed in de 2e helft, maar de tegenstander ging er nog vol voor en kwam in de 32e minuut op een 3-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van ons. Halverwege de 2e helft weer een drinkpauze vanwege de warmte en nog even 12,5 minuut volhouden. Maar dat werd meteen een hele opgave, want door een misverstand over de spelhervatting na deze pauze, werd meteen de 3-2 gescoord. De paniek en de vermoeidheid sloeg U.S.V. in de benen, waardoor het  voetballen compleet weg was. Maar het team knokte als team voor elke bal, om de voorsprong te behouden. De laatste 5 minuten kwamen ze weer aan het voetballen, waardoor de 4-2 viel. Uiteindelijk viel vlak voor tijd ook nog een 5-2 vanuit een hoekschop door een eigen doelpunt van hun. Eindelijk het eindsignaal en een hard gejuich in en om het veld en geklap voor deze toppers voor het winnen van de bekerfinale !

Na de wedstrijd was meteen de huldiging op het podium en kregen Wessel, Fedde, Lars, Bart, Jelte, Dehjay, Elize en Maykel een gouden medaille omgehangen en mocht Elize als aanvoerster de supermooie en grote beker in ontvangst nemen voor het team.  Na een klein feestje op het podium lekker naar huis, waar de ouders een leuke verrassing hadden geregeld, want daar stond namelijk een trekker met een huifkar klaar, waarmee het gehele team met hun leiders en assistenten een rondrit door Nieuwleusen gingen maken !

Alle supporters die de moeite hadden genomen om deze toppers te komen aanmoedigen in Vriezenveen, nogmaals hartstikke bedankt voor deze onvergetelijke dag ! Maar vooral de spelers bedankt  voor hun inzet, strijd en teamgeest, want die moesten het toch maar even doen.

Zaterdag is er blijkbaar ook clubgeschiedenis  geschreven, want U.S.V. had nog nooit een bekerfinale gewonnen. Dus dit is een SUPERPRESTATIE van de JO11-3G !!!

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!