Later beginnen, langer door en een flexibele winterstop.

Het voetbalseizoen 2017-2018 begint voor USV 1 op zondag 3 september met een trio bekerwedstrijden in het weekend. De competitie begint daarna op zondag 24 september en het seizoen wordt afgesloten op zondag 27 mei.

Het idee hierachter: door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijden hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams en clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Na de winterstop volgt de flexibele winterstop

Naast deze nieuwe aanpak is er voor het eerst sprake van een zogeheten flexibele winterstop. De laatste wedstrijd in 2017 wordt gespeeld op zondag 17 december. De voetballoze periode duurt tot zondag 28 januari. Zeg maar de winterstop zoals we die altijd al kenden. Daarna gaat de nieuwe flexibele winterperiode in. Deze duurt van 28 januari 2018 tot en met 4 maart 2018. In die periode van 6 weken moeten er 4 wedstrijden worden gespeeld. De KNVB heeft deze wedstrijden vastgesteld, maar clubs kunnen in onderling overleg een wedstrijd verplaatsen naar een van de vrije datums in deze periode. Als verenigingen er samen niet uitkomen, dan blijft het vastgestelde schema leidend. Deze nieuwe opzet wordt komend seizoen getest en op basis van de resultaten al dan niet definitief ingevoerd. Het later eindigen van de competitie heeft uiteraard ook invloed op de nacompetities. Het ligt voor de hand dat er aan de huidige opzet met soms eindeloze herkansingen wordt gesleuteld.

 

Programma flexibele winterstop USV

 

28 januari: SVV ’04 - USV

 

4 februari: USV - EMMS

 

11 februari: Flexibele speeldag (carnaval)

 

18 februari: USV - Dalen

 

25 februari: Flexibele speeldag (inhaal/beker)

 

4 maart: Weerdinge - USV

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!