USV pakt punt bij debuut in de 3e klasse

USV maakt komende zondag 24 september 2017 een rentree in de 3e klasse met een uitbeurt tegen EMMS. Voor de eerste keer dat USV acteerde op  dit niveau moeten we vele jaren terug. Om precies te zijn 37. Ook toen begon USV met een uitwedstrijd op het hogere podium. Op 7 september 1980 was ABS uit Bathmen de tegenstander. De regionale kranten schreven er zo over:
USV maakte als debutant in de oostelijke 3e klasse geen onverdienstelijke indruk. In Bathmen hield het gastheer ABS op 0-0. De beste kansen op de volle winst waren zelfs weggelegd voor de formatie uit Nieuwleusen. Iets mee nauwkeurigheid  in de afwerking en de volle winst zou voor de blauwwitten zijn geweest.

Trainer Wolff kon niet beschikken over het tweetal Arne Meesters en Jan Boschman,  dit vanwege blessures. Hun vervangers Peter Meijerink (overgekomen van ASVD Dronten) en jeugdspeler Bert van Lente lieten echter een goede indruk achter. Hoewel de uitslag van 0-0 zou doen vermoeden dat  er weinig te genieten viel voor het publiek,  was dit niet helemaal waar. Beide clubs wilden er in deze eerste competitiewedstrijd zeker wat van maken. Bij USV toonde met name Schuitema zich erg actief. Hij was het ook die gaten trok voor zijn medevoorwaartsen. Geprofiteerd werd hier echter niet van. Met name Pouwels, toch meestal trefzeker, lukte het ditmaal niet tot succes te komen. Zo liet deze in de 18e minuut een goede mogelijkheid onbenut. Na de hervatting moest keeper Jansen van USV gestrekt naar de hoek na een vrije trap van ABS’er Esmeijer. De USV keeper bleef de situatie meester. Ook toen Johnny Rietman en Freddy Jansen even later namens de thuisploeg gevaarlijk opdoken. Toch bleven de beste kansen voor USV, maar de winnende treffer kwam niet. Dit ook doordat Pouwels vlak voor tijd de allerbeste kans van de wedstrijd liet liggen. Geheel vrijstaand knalde hij het leer tegen doelman Brink op.. Zo eindigde de faire partij op de eerste speeldag met de beginstand 0-0. 


USV speelde in de volgende opstelling: Klaas Jansen / Marinus Kremer, Heine Drenth, Henk Vonder, Bennie Pluim / Ap Mijnheer (Wim Bovenhoff) , Peter Meijerink / Ben Schuurman, Bert van Lente / Gerrit Jan Pouwels, Popko Schuitema.   

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!