Groeten uit…Slagharen

Waar de jeugd van EMMS en Lutten al vanaf 1996 een combinatie vormt onder de naam JCLE. Waar de voorgenomen plannen om helemaal samen te smelten met buurman Lutten nog niet zo lang geleden door de oude garde weer terug in de ijskast werd gestemd. En waar het hoofdveld van sportpark De Kei,  in de schaduw van het reuzenrad van het naastgelegen pretpark,  een sfeervolle indruk maakt met een mooie mat, de nodige reclameborden en keurige omheining.  
‘Je kunt beter met 6-0 verliezen dan op deze manier….Als jullie zo blijven voetballen komen de punten vanzelf….Tja, als je hem zelf niet maakt, dan valt ie aan de overkant…’Aan clichés geen gebrek na afloop van EMMS-USV. De recensies over het spel van USV waren terecht lovend, maar USV kon er even niks mee.  USV had gewoon moeten winnen, maar zag in de slotfase zelfs een gelijkspel in de warme najaarszon verdampen.  Hoe kon dit gebeuren? Het leger USV- analisten zocht teleurgesteld naar oorzaken. Allereerst was er die 60e minuut. Eindelijk leek USV dan op voorsprong te komen. Leon Kooiker had de 1-2 voor het inschieten, maar werd onderuit getrokken door een vertwijfelde verdediger. Annink, wat doe je? Waarom fluit je niet? Wat moet er nog meer gebeuren om een bal op de stip te krijgen? De vraag werd niet opgehelderd. Het bleef een raadsel. Oorzaak 2: Trainer Theo van ’t  Zand had ronduit pech met de timing van zijn wissels. Met routinier Rick Timmerman achter de hand werd besloten niet langer te wachten op die ene geniale bevlieging van Leon Kooiker. Maar toen niet veel later Ron Meijerink zijn vele loopwerk moest bekopen met een lege zuurstoftank moest er voorin opnieuw geschoven worden.  Daar was niet op gerekend. Gegokt werd op een slimmigheidje van een andere routinier op de bank: Mathijs van Faassen.  Daar kwam niks van terecht omdat even later de enkel van Kay Huzen werd gekraakt. Die kon niet verder, maar USV was intussen wel door de voorraad wissels. De strompelende aanvoerder werd voorin geposteerd om daar misschien nog een balletje door te kunnen koppen. Van Faassen werd op zijn beurt naar achteren gedirigeerd, waar uitgerekend hij 5 minuten voor tijd met een mispeer de inleiding verzorgde voor de  winnende treffer van EMMS. Maar die niet gekregen pengel, de wissels. Daar lag het niet aan. Wie de hele wedstrijd heeft gezien weet dat het nooit zover had mogen komen. USV speelde gewoon uitstekend voetbal en was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Maar een rij aan kansen en mogelijkheden bleek niet voldoende om EMMS vroegtijdig op onoverbrugbare afstand te zetten. Natuurlijk, Bastin Kleinheerenbrink keepte fantastisch, maar door gebrek aan rendement vergat USV zichzelf te belonen voor het goede spel.  Bij de thuisclub was er grote opluchting over de ontsnapping. Buiten aan de statafels gingen de plastic Grolsch-bekers in hoog tempo van hand tot hand. Slagharen vierde een klein feestje. En USV stond er wat bedremmeld bij. Op De Kei lagen de 3 punten voor het grijpen.  Maar het werd een steen op de maag in de vorm van een onnodige nederlaag. Wel bood het vertoonde spel veel aanknopingspunten waarmee USV verder kan. Weer een cliché. Maar dan eentje  om aan vast te houden.       

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!