USV zondag op bezoek bij FC Ter Apel ‘96

Met veel gevoel voor timing maakte trainer Theo van ’t Zand zondag na afloop van de wedstrijd tegen CEC bekend dat hij aan het einde van dit seizoen stopt bij USV. Het publiek had zojuist een geweldige partij voetbal gezien. Dankzij een collectieve prestatie wist USV op even knappe als onverwachte wijze de punten thuis te houden tegen de sterke nummer 2 van de ranglijst. Het was een wedstrijd om vet te arceren op het toch al indrukwekkende lijstje dat de trainer uit Staphorst bij USV wist op te bouwen. Kijk maar even mee. Theo van ’t Zand begon in de zomer van 2013 aan het avontuur bij USV. Zijn eerste klus bij een standaardteam. Het werd een wat bleek seizoen in de 5e klasse, waarin USV ergens in de middenmoot eindigde. Een seizoen later was het wel feest. USV promoveerde via de nacompetitie naar de 4e klasse. Wat volgde was een bizar seizoen in de loodzware 4e klasse H. Het deelnemersveld lag zo dicht bij elkaar dat de zeer verrassende koppositie van USV bij het ingaan van de winsterstop nog geen enkele garantie bood op een goede afloop. Dat bleek ook wel. Pas op de slotdag kreeg USV na een fotofinish zekerheid over handhaving. Na de verhuizing naar district Noord voelde USV zich meteen thuis in de nieuwe omgeving. USV werd zelfs kampioen en promoveerde naar de 3e klasse. Alleen handhaven is een wat te makkelijke doelstelling, liet Thep van ’t Zand aan de vooravond van dit seizoen optekenen. De succestrainer mikte op een plaatsje in het eerste rijtje en zou ook wel graag mee willen doen om een periode.  Zover is het allemaal nog niet  USV merkt wekelijks dat er in de 3e klasse C wel even iets meer wordt gevraagd. Maar door de winst tegen CEC kan USV wel voorzichtig naar boven kijken. Bovendien is USV met 6 uit 2 heel aardig begonnen aan de 2e periode. Daarom kan Theo van ’t Zand na precies 4 1/2 jaar USV aan geïnteresseerde clubs een cv overleggen dat klinkt als een klok.

Voor het ingaan van de winterstop staan  er voor USV  nog 2 wedstrijden op het programma. Te beginnen zondag in Ter Apel tegen de plaatselijke fusieclub. FC Ter Apel ’96 is een samensmelting van Sportclub Ter Apel (STA) en ’t Klooster. Het wordt de eerste keer in het bestaan dat USV een competitiewedstrijd speelt op Gronings grondgebied. Ter Apel is het grootste dorp in de gemeente Vlagtwedde, in het uiterste zuidoosten van de provincie. Ter Apel telt circa 10.000 inwoners. Het dorp is landelijk bekend vanwege de opvanglocaties voor asielzoekers.

USV maakt zondag voor het eerst zijn entree in het Groningse Ter Apel.

Na de fusie in 1996 begon FC Ter Apel ’96 in de 3e klasse. Hetzelfde niveau als nu. Maar dat was niet altijd zo. De prestatiecurve mag grillig worden genoemd. Zo speelde de club precies 10 jaar geleden zelfs in de 1e klasse. Dit na maar liefst 4 promoties op rij. Vorig seizoen speelde de ploeg van trainer Henri Goeree ook in de 3e klasse en eindigde toen als 7e. Op het eigen kunstgras boekt FC Ter Apel ’96 dit seizoen goede resultaten. Alleen EMMS wist de punten mee te nemen. Alle andere thuiswedstrijden werden gewonnen. 
FC Ter Apel ’96 is bij de jeugd in alle categorieën vertegenwoordigd. Op zondag zijn er 4 seniorenteams actief, 1 seniorenteam speelt op zaterdag. Van enige historie tussen USV en FC Ter Apel ’96 of een van de voorgangers is geen sprake. De 1e editie begint zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Heem, Vogelheem 26, 9561 CL Ter Apel. Scheidsrechter is Ties Alberts. Er rijdt een spelers-/supportersbus. Vertrek om 11.45 uur vanaf sportpark Hulsterlanden. Zie hiervoor een van de andere berichten op deze website.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Met 8 thuiswedstrijden wordt het geen overdreven drukke zaterdag. Om 8.30 uur gaat de eerste wedstrijd van start. Om 10.00 uur is er een training van de Kabouters. Om 14.30 uur sluit JO 15-2 af tegen CSV ’28. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 3 tegen MSC/ Amslod.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.  

Tip
Meteorologen voorspellen in aanloop naar het weekend een overgang naar winters weer, mogelijk met sneeuw. Tip: houd berichten over afgelastingen in de gaten.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!