USV zondag thuis tegen Musselkanaal

Voor het eerst dit seizoen werd afgelopen zondag een competitiewedstrijd van USV afgelast. Dat duurde nog tot zondagochtend omdat tegenstander FC Ter Apel ’96 de thuiswedstrijden op kunstgras speelt en het veld daar nog sneeuwvrij was. De KNVB besloot echter in te grijpen door alle wedstrijden in het amateurvoetbal af te blazen. Een verstandige beslissing. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald. Nu de competitie pas eind september is begonnen,  heeft dat meteen beperkingen voor het inhaalmogelijkheden op zondag. Intussen heeft begin deze week hevige sneeuwval vrijwel heel Nederland ontwricht. De dooi is ingevallen, maar de vraag is of het dikke, witte tapijt op sportpark Hulsterlanden tijdig gesmolten is. En dan moet daarna het veld ook nog bespeelbaar zijn. Mocht het allemaal meezitten, dan ontvangt USV zondag voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegenstander Musselkanaal. Dat zou een primeur zijn. Want na de afgelasting tegen Ter Apel is Musselkanaal de eerste competitietegenstander ooit die afkomstig is uit de provincie Groningen.

Even voorstellen


De selectie van Musselkanaal.

Het lintdorp maakt onderdeel uit van de gemeente Stadskanaal en grenst aan de provincie Drenthe. Musselkanaal telt een kleine 7.000 inwoners en wie wil voetballen meldt zich aan bij de plaatselijke groenwitten. Dat kan al sinds 1931. Musselkanaal mag een redelijk vaste klant worden genoemd in de 3e klasse. Met vaker een uitstapje naar de 2e klasse (voor het laatst in het seizoen 2012/2013) dan naar de 4e klasse. De club is in alle categorieën vertegenwoordigd, met onder meer 2 JO-19 teams. Op zondag zijn er 5 seniorenelftallen actief. Vorig seizoen eindigde Musselkanaal als 11e in 3C. Dat betekende nacompetitie om als herkanser de plek in de 3e klasse veilig te stellen. Dat lukte vrij eenvoudig via 2 overwinningen op HOC. Dit seizoen begon kwakkelend voor de ploeg van trainer Albert Kamps. Dus kwam 14 dagen geleden de zege tegen concurrent OVC ’21 als meer dan geroepen. In Ommen werd er meteen stevig uitgepakt: 1-6. USV tegen Musselkanaal wordt dan ook een duel dat vooral in het teken staat van het vinden van aansluiting met de middenmoot in 3C.
Bij groen licht van de KNVB en consul Henk Talen begint de 1e editie van USV-Musselkanaal zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is H.W.M. Kraaijenvanger.      

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
We staan op de drempel van de winterstop. Komend weekend is het programma dan ook zeer beperkt. Zaterdag om 10.00 uur speelt JO 13-2 voor de competitie tegen SVI. USV JO 15-2 zit nog in de beker en ontvangt om 14.30 uur WVF. Ook zondag nog een bekerwedstrijd. USV 2 ontvangt om 10.00 uur Lettele.

LET OP :  Optreden The Shelby’s afhankelijk van doorgaan USV - Musselkanaal
Als de wedstrijd USV - Musselkanaal wordt afgelast, gaat ook het aangekondigde optreden van coverband The Shelby’s niet door.  

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!