USV zondag op bezoek bij Weerdinge.

Sportpark Hulsterlanden lag er afgelopen zondag prima bij. Met gras zo groen als het maar kan zijn. Het was koud, maar een winters zonnetje deed zijn best. Met verbazing werd dan ook gekeken naar het uitslagenbord. Achter alle overige wedstrijden in 3C stond het bordje afgelast. Op 17 december was dat ook al zo. Toen ging USV- Musselkanaal door terwijl de rest vervroegd onder de kerstboom zat. Daardoor krijgt de stand meer en meer een vertekend beeld. Zo heeft USV intussen liefst 4 wedstrijden meer gespeeld dan Dalen en SVV ’04 en 3 meer dan EMMS, CEC, Twedo en Sleen. Op de rest loopt USV 2 rondjes voor. Bij USV werden zondag dan ook aan menig koffietafeltje vraagtekens gezet bij deze gang van zaken. Kon er nou echt nergens anders gespeeld worden, of…? Vanaf eind maart wordt er een rij aan doordeweekse wedstrijden vastgesteld. Onaantrekkelijk voor spelers, publiek en de clubkas. En vooral zeer nadelig voor de bezoekende ploegen. Want krijg je elftal maar eens compleet als je op donderdagmiddag 17.00 uur moet vertrekken. Voorlopig gaat dat probleem aan USV voorbij. Al kunnen we komende zondag zomaar onderdeel worden van het inhaalcircus. Want als we de weervoorspellers mogen geloven gaan we deze week schaatsen in plaats van voetballen. Tegenstander Weerdinge heeft geen kunstgras dus dat is geen uitwijkmogelijkheid.  En dan ligt het plaatselijke sportpark ook nog eens aan de IJsspoorweg. What’s in name…Dus houd deze week de berichten over wel/niet doorgaan goed in de gaten.

Nog even voorstellen: Weerdinge

Net als USV maakte Weerdinge vorig seizoen het stapje omhoog naar de 3e klasse. De Drentse ploeg deed dat via de nacompetitie, waarin het over 2 wedstrijden duidelijk te sterk was voor Bellingwolde. Zonder echt te kunnen spreken van een vaste klant, is de 3e klasse voor Weerdinge geen onbekend terrein. Eind jaren ’90 kwam de club zelfs uit in de 2e klasse.

Het in 1946 opgerichte Weerdinge heeft op dit moment 3 seniorenelftallen en daarnaast vanaf de O-15 een aantal jeugd- en pupillenteams. Ook de vrouwen zijn er actief en er is een zaalvoetbaltak. Sfeer en onderlinge gebondenheid zijn de belangrijke handelsmerken van deze vereniging onder de rook van Emmen. Het is dan ook geen wonder dat er af en toe voetballers uit die stad en regio een overstap maken om op sportpark De Luwte de geel/zwarte kleuren te verdedigen.

Zo ging het op 15 oktober op sportpark Hulsterlanden

Door een buitengewoon slecht begin verloor USV de heenwedstrijd op eigen veld met 3-4 van Weerdinge. Al na een kwartier stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. Toen werd de behendige Mahir Salaah Saalim geen strobreed in de weg gelegd. USV leek op weg naar een debacle. Want al na 6 minuten kreeg Milos Oluic de 0-1 cadeau en in de 11e minuut keek heel USV apathisch naar een slalom van Aaron Brinks. Het werd daarna toch nog weer een wedstrijd. En dat was ook de verdienste van USV. Na ruim een half uur had Ron Meijerink succes (1-3) en nog geen 5 minuten later scoorde Sander Schaeffer de aansluitingstreffer na knap voorbereidend werk van Frank Kuiper (2-3). Maar meteen na rust wist Mahir Salaah Saalim wel raad met een fout in de verdediging. Zijn zeer fraaie boogbal paste precies onder de lat (2-4). Daarna was de wedstrijd lang in evenwicht met kansen over en weer. In de 78e minuut scoorde Rick Timmerman de 3-4 op aangeven van Leon Kooiker. Het startsein voor een heet kwartiertje. Zelfs doelman Martijn Scheper meldde zich nog voorin om een punt veilig te stellen, maar de krakende Weerdinge muur bleef overeind.

Ondanks een daverend slotoffensief kwam USV tijdens de heenwedstrijd in oktober niet meer langszij bij de gasten uit Weerdinge.

Weerdinge-USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Luwte, IJsspoorweg  1, 7814 XA, Emmen. Scheidsrechter is W. Jagt.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Het is carnaval. Veel gevoetbald wordt er niet. Zaterdag zijn er 2 oefenwedstrijden. Om 12.30 uur speelt O-19 tegen Be Quick ’28. Om 14.30 uur ontvangt USV 2 (zat.) tegenstander Olympia ’28. Zondagmorgen is er wel een competitiewedstrijd: Dat komt omdat USV 3 in district Noord speelt. Tegenstander is Ruinerwold. Aanvang 10.00 uur.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

 

     

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!