USV zondag op bezoek bij FC Ter Apel '96

Met nog minstens 2 weken flinke tot strenge nachtvorst in het verschiet, wordt er bij USV met gemengde gevoelens naar het programma in 3C gekeken. Want de kans is erg groot dat voor komende zondag de bordjes ‘afgelast’ weer volop tevoorschijn komen. Tenzij je moet spelen op het kunstgras in Ter Apel. En laat dat nou uitgerekend de tegenstander van USV zijn. En dat zorgt voor dat dubbele gevoel. USV heeft nu al de meeste wedstrijden gespeeld en gaat dan nog weer verder vooruitlopen op de rest.  Aan de andere kant ontkomt USV op deze manier in het voorjaar aan een rij midweekse inhaalwedstrijden in het Drentse land. En dat is natuurlijk ook wat waard. Maar intussen is wel duidelijk dat een behoorlijk competitieverloop steeds meer in het gedrang komt. Het zou een reden kunnen zijn voor de KNVB  om te besluiten tot een algehele afgelasting van het district. Ondanks dat het een beker-/inhaalweekend is.

Dalen was afgelopen zondag verbaasd over de uitstekende conditie van het veld op sportpark Hulsterlanden. Het eigen veld was bevroren en totaal onbespeelbaar. USV kreeg ook nog volop  complimenten voor het vertoonde spel terwijl teammanager Jan Hamers een meegenomen gehaktbal in ontvangst mocht nemen als waardering voor zijn lovende recensie op deze site over ‘de bal van Dalen’. Maar ondanks alle schouderklopjes stond USV na afloop na de 0-1 nederlaag met lege handen.

Om uit de problemen te blijven kan USV wel weer een paar puntjes gebruiken. Zoals  gezegd gaat USV zondag op bezoek naar Ter Apel. De enige ploeg in 3C dus die de thuiswedstrijden standaard op kunstgras speelt. Dat is niet altijd een garantie voor succes. Vorige week nam SVV ’04 via een 0-2 zege de punten mee naar Schoonebeek.

Even kort voorstellen: FC Ter Apel '96

FC Ter Apel ’96 is een samensmelting van Sportclub Ter Apel (STA) en ’t Klooster. Het wordt de eerste keer in het bestaan dat USV een competitiewedstrijd speelt op Gronings grondgebied. Ter Apel is het grootste dorp in de gemeente Vlagtwedde, in het uiterste zuidoosten van de provincie. Ter Apel telt circa 10.000 inwoners. Het dorp is landelijk bekend vanwege de opvanglocaties voor  asielzoekers.

Na de fusie in 1996 begon FC Ter Apel ’96 in de 3e klasse. Hetzelfde niveau als nu. Maar dat was niet altijd zo. De prestatiecurve mag grillig worden genoemd. Zo speelde de club precies 10 jaar geleden zelfs in de 1e klasse. Dit na maar liefst 4 promoties op rij. Vorig seizoen speelde de ploeg van trainer Henri Goeree ook in de 3e klasse en eindigde toen als 7e. FC Ter Apel ’96 is bij de jeugd in alle categorieën vertegenwoordigd. Op zondag zijn er 4 seniorenteams actief, 1 seniorenteam speelt op zaterdag.

Van enige historie tussen USV en FC Ter Apel ’96 of een van de voorgangers is geen sprake. De 1e editie begint zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Heem, Vogelheem 26, 9561 CL Ter Apel. Scheidsrechter is Joop de Vries. Er rijdt een spelers-/supportersbus. Je kunt gratis mee. Vertrek om 11.45 uur vanaf sportpark Hulsterlanden. Maar houd berichten over afgelastingen in de gaten. Een eventuele afgelasting van district Noord zie je bijvoorbeeld op Teletekst 603.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Het is een inhaal-/bekerweekend en bij USV is er geen druk programma. Op zaterdag is er alleen een wedstrijd voor MO 11-1. Al om 8.30 uur is HTC de tegenstander. Ook op zondag maar 1 wedstrijd. Om 10.00 uur ontvangt USV 3 het Meppeler MSC/Amslod. Houd ook hier rekening met berichten over afgelastingen.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!