USV zondag voor gemeentederby naar sv Dalfsen

Zondag gaat USV op bezoek bij buurman en koploper sv Dalfsen. En zal zich vooraf moeten schikken in de rol van underdog. Want USV heeft in het kalenderjaar 2018 nog niet veel potten kunnen breken. De 4 gespeelde competitiewedstrijden leverden slechts 1 puntje op. Dat was tegen EMMS toen USV zichzelf tekort deed en recht had op meer. Tegen SVV ’04, Dalen en FC Ter Apel ’95 bleef de ploeg met lege handen. Al kan deze schamele oogst niet los worden gezien van het programma. Inclusief de wedstrijd van komende zondag kwam USV de complete top-5 van de ranglijst tegen.

Dan sv Dalfsen. Het ongenaakbare sv Dalfsen. Tenminste dat was in elk geval zo voor de winterstop. De kampioen van de 4e klasse bleef ook een niveau hoger alles winnen wat er maar te winnen viel. Inclusief bekerwedstrijden. Maar ook de sv Dalfsen machine lijkt toch wat te haperen in het nieuwe jaar. In een spectaculair duel werd verloren van nummer 2 Dalen en bij EMMS ontsnapte de koploper ternauwernood aan een nederlaag door een late gelijkmaker.

Op het zeer rommelige standenlijstje van 3C hebben USV (16) en sv Dalfsen (14) opvallend genoeg de meeste wedstrijden gespeeld. Zeker USV kijkt daardoor met een wat dubbel gevoel naar de rangschikking. De 9e plek met 16 punten oogt veilig, maar wie kijkt naar het aantal verliespunten maakt zich toch wat zorgen. Dat geldt in een stuk mindere mate ook voor sv Dalfsen. Door de formidabele serie van voor de winterstop staat de ploeg een straatlengte aan punten voor op Dalen. Maar die ploeg speelt zelden en ligt maar liefst 4 wedstrijden achter. En zou dus in theorie nog langszij kunnen komen.

Zo ging het de vorige keer op Gerner

Op 29 november 2015 (4H Oost) werd USV in de stromende regen op het kunstgras van sportpark Gerner op alle fronten door de thuisploeg afgetroefd (4-1). In de 3e minuut kwam Dalfsen al op voorsprong. Topscorer en uitblinker Jeroen Kamphuis strafte, na balverlies van het zwak opererende middenveld van USV, de geboden kans uitstekend af, 1-0. Na een aanval uit het boekje kwam Dalfsen in de 35e minuut door een prachtig doelpunt van Jeroen Kamphuis op een 2-0 voorsprong. Toen 5 minuten later, na weer een soortgelijke aanval en dito doelpunt van Luuk van der Vegt, de score naar 3-0 werd opgevoerd leek zich een debacle voor USV te voltrekken. Dat scenario werd in de tweede helft, ondanks een aantal uitgespeelde mogelijkheden voor Dalfsen, geen realiteit omdat de snelle en vaardige spitsen wat slordig met de kansen omsprongen. De goed op dreef zijnde Chiel de Weerd had USV bijna op 3-1 gezet maar zijn mooie kopbal werd door de paal gekeerd. Toen Tim Bouwman en Ron Meijerink door Van ’t Zand in de slotfase werden ingebracht kwam er meer elan in de Nieuwleuser ploeg. De eerste kans die Meijerink in de 75e minuut door Bouwman geboden werd, was meteen raak, 3-1. Toen vanaf de aftrap van Dalfsen, na rommelig ingrijpen in de defensie van USV, Vincent Jansen of Lorkeers de 4-1 binnen schoot was de wedstrijd gespeeld.

Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in Dalfsen was een paraplu geen overbodige luxe.

Zo ging het dit seizoen op sportpark Hulsterlanden

Op zondag 5 november had het speels en makkelijk combinerende sv Dalfsen vanaf de aftrap voortdurend de bal. USV moest achteruit en kwam een paar keer goed weg. Zeker toen Gijs Wiltvank op de paal kopte. Als het even kon probeerde USV er toch uit te komen. In de 27e minuut leverde die strijdwijze succes op. De inzet van Sander Schaeffer werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor keeper Mark Knol kansloos was (1-0). Verdiend of niet: een geweldige opsteker voor USV. sv Dalfsen zette nog maar eens een tandje bij en sloeg vlak voor rust toe. Een mooie aanval over meerdere schijven werd met het hoofd afgerond door Maarten Pouwels. Wie anders! Balvast, snel en het paradepaardje van de geoliede equipe uit Dalfsen. Vrijwel in het rustsignaal was Dennis van der Veen nog dicht bij een hernieuwde voorsprong van USV, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Direct na de pauze kwam USV een paar keer goed weg. Doelman Martijn Scheper hield ongeveer alles  tegen , maar moest na bijna een uur toch capituleren. Uiteraard had Maarten Pouwels weer een aandeel in de treffer. Invaller Erik Koedijk maakte de assist af met een doeltreffende schuiver (1-2). Waarna sv Dalfsen sterker bleef. Slechts heel af en toe was er nog een uitval van USV. sv Dalfsen was en bleef de bovenliggende partij, maar maakte het karwei niet af. Zo bleef het thuispubliek  tot de 85e minuut hopen op een ‘lucky shot’ en een puntje. Toen besliste Jeroen Kamphuis,  na weer een snelle aanval,  het duel  uiteindelijk definitief en volledig verdiend in het voordeel van sv Dalfsen (1-3).

De nieuwste editie van sv Dalfsen – USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark Gerner. Scheidsrechter is A. Leushuis. Al om 12.30 uur is er een voorwedstrijd tussen JO-11 teams van Dalfsen en USV. Na afloop is er in de kantine een optreden van feestzanger Ray Delando. Dus genoeg ingrediënten voor een middag spetterend entertainment.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Zaterdag is het vanaf 8.30 uur flink druk bij USV met een rij aan wedstrijden. Om 14.30 uur zijn er als afsluiting 2 wedstrijden. USV 2 (zat) ontvangt buurman sv Nieuwleusen. En USV MO 17-1 speelt tegen ESC uit Elburg. Zondag om 10.00 uur zijn er 2 wedstrijden te zien. USV 2 ontvangt Vilsteren en USV 3 krijgt Oldemarkt op bezoek.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.  

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!