USV zondag thuis tegen HODO.

Wat was USV vorige week in Dalfsen dicht bij een punt. Om precies te zijn scheelde het 120 tellen. De koploper leek zich stuk te lopen op het hardwerkende en geconcentreerd spelende collectief van USV. En toen ineens was er toch die opening en de 1-0. Maar ondanks de nederlaag konden ook de spelers en supporters van USV terugkijken op een mooie en spannende voetbalmiddag.

Hopelijk valt de  aangekondigde rentree van het winterweer mee en kunnen we zondagmiddag spelen tegen HODO. De ploeg uit Hollandscheveld staat eigenlijk het hele seizoen al onderaan, maar had vorige week thuis tegen FC Ter Apel ’96 (1-2) minstens een punt verdiend.  Om uit de gevarenzone te blijven is ook USV weer eens toe aan puntenwinst. Dat moet de komende weken gaan gebeuren in ontmoetingen met ploegen die net als USV in het tweede rijtje staan. 

Nog even voorstellen: Hollandscheveld Overwint Door Oefening

 

De selectie van HODO, de tegenstander van komende zondag.

HODO werd in 1961 opgericht. Dat ging bepaald niet zonder discussie. Volgens de christelijke tak van de bevolking was er in het dorp geen plaats voor zondagse sportieve activiteiten. Dankzij een groep doorzetters kwam het er toch van en het duurde nog jaren voor iedereen deze situatie enigszins kon accepteren.

Het is nog maar 7 jaar geleden dat HODO acteerde in de 1e klasse van het amateurvoetbal. En ook net na de eeuwwisseling was de club actief op dit niveau. En over sportieve successen gesproken: HODO legde ook meerdere keren beslag op de titel van het bekende Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Het jaarlijks terugkerende evenement rond de feestdagen in december.

Wie kijkt naar deze staat van dienst moet dan ook concluderen dat HODO sportief gezien in een wat mindere periode zit. Vorig seizoen werd met een 10e plaats in de eindklassering van 3D ternauwernood de nacompetitie ontlopen en dit seizoen is de ploeg eigenlijk het hele seizoen al in het bezit van de rode lantaarn.

HODO brengt op zondag 4 seniorenteams in het veld. Er is een vrouwenteam en bij de jeugd is er al jaren een samenwerkingsverband met zaterdagclub Hollandscheveld. Dit onder de naam HH ’97. Voor wie meer wil weten: de club beschikt naast een prachtige accommodatie over een zeer gelikte website. Kijk maar eens op: www.hodo.nl

Zo ging het op 29 oktober in Hollandscheveld

De wintertijd was ingegaan. Het uurtje extra slapen zou verkwikkend moeten werken, maar leek een verlammend effect te hebben op USV. HODO rook kansen en toonde juist wel veel energie. In de 40e minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. De manier waarop was kenmerkend voor het spelbeeld. USV gaf maar weer eens een vrije trap cadeau. De inzet werd nog gesmoord door de muur, maar Stefan Kikkert heroverde heel eenvoudig de bal en schoot strak raak. Kennelijk was er in de rust een luide wake-up call in de kleedkamer van USV. Ineens flitste USV wel. Een minuut na rust was het al raak na een gesmeerde aanval. Frank Kuiper schoot de voorzet van  Ron Meijerink met behulp van een HODO been langs de betrouwbare doelman Marcel Pol (1-1). USV bleef daarna de bovenliggende partij. Doelman Pol had een geweldige reflex op een kopbal van Rick Timmerman en stond ook bij een inzet van Sander Schaeffer op de goede plaats. In de 65e minuut zag USV het nieuwe elan dan toch beloond met een voorsprong. Sander Schaeffer deed het voorwerk en Rick Timmerman maakte laag en secuur af in de verre hoek (1-2).  Met een grotere zege binnen handbereik dutte USV alsnog weer in. HODO profiteerde maar wat graag. Een kopbal werd nog gepareerd, maar in de nastoot drukte Patrick Timmerman de bal over de lijn (2-2). In de slotfase kon het alle kanten op. Met de klok op 90 had Niek Hamers nog een unieke kans om de wedstrijd toch in USV voordeel te beslissen. Vrij voor Pol raakte hij het zijnet aan de verkeerde kant van de paal.

De eerste competitie-editie op sportpark Hulsterlanden van USV- HODO begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is W.G.F. Arends. Houd deze website in de gaten voor eventuele afgelastingen in verband met het aangekondigde winterweer. 

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Zaterdag begint het jeugdprogramma zoals altijd om 8.30 uur. USV JO 19-1 en USV JO 15-2 sluiten om 14.30 uur af tegen JCLE en Rohda Raalte. Zowel zaterdag als zondag spelen de overige seniorenteams uit. Of hebben een vrije dag. 

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!