Groeten uit..........Ommen.

(door Jan Hamers)

25 maart. Het was zover. Ons jaarlijkse uitstapje naar Ommen. “Waarom gaan jullie überhaupt”, werd mij gevraagd. “Het wordt toch 1-1”, aldus de wijsneus. Maar, het gaat om voetbal. En bij voetbal weet je het maar nooit. En, het was gevoelsmatig zo’n 15 graden warmer dan vorige week, dus waarom niet naar het mooie Ommen.

Nu is “het mooie Ommen” in dit geval niet echt de juiste benaming. Daar waar het in het centrum van Ommen Puik vertoeven is, valt dit op het plaatselijke sportpark vaak wat tegen. Het gehele complex ziet er fraai uit, maar ligt erg afgelegen. En zeker de thuishaven van OVC ligt aan de buitenkant en is een gemakkelijke prooi voor de toch nog koude wind. Nou, dan moest de warmte maar uit de wedstrijd komen! Maar ook dat viel tegen.

Vooraf had onze welbekende reporter Bart van de Stentor,  een poging gedaan om op de website van zijn krant het vuurtje alvast op te stoken. Dat werd niet echt met gejuich ontvangen in Ommen. Ik denk dat de verslaggever met zijn artikel op maandagmorgen wel weer de plooien glad gestreken heeft. OVC ‘21 moest begin dit seizoen afscheid nemen van enkele zeer gewaardeerde krachten en werd  vervolgens ook nog eens geteisterd door veel blessures. Volgens eigen zeggen stond die teller alleen gisteren al op 8. Nou kregen wij wel het gevoel dat daar licht gesjoemeld werd met de cijfers. USV miste twee spelers. Niek en Niek. De laatste Niek zat wel op de reservebank. Helaas voor USV moest Frank Kuiper na amper 10 minuten spelen met een flinke blessure het strijdtoneel verlaten.

De 22 acteurs probeerden er een mooi potje van te maken, maar slaagden daar niet in. OVC ‘21 speelde met heel veel spelers achter de bal en iedere aanval begon met een ferme uithaal richting de rechtsbuiten. USV probeerde wat meer te voetballen, maar wist de spitsen niet echt in stelling te brengen. Om tot scoren te komen hadden beide teams een dikke teen van een tegenstander nodig. Bij beide, overigens fraaie, doelpunten werd de bal net voldoende van richting veranderd. In de tweede helft kwam het derbygevoel wat beter tot zijn recht. Hard werken, duels soms op het randje, soms eroverheen, soms slecht theater, maar wel spannend. De scheidsrechter kreeg het zwaarder en zat er soms behoorlijk naast. Maar ook dat hoort bij derby’s. Ondanks het veldoverwicht van USV in de tweede helft bleef het 1-1. Had die wijsneus dus toch gelijk.

Na afloop was in de kantine zoals beloofd een heuse persconferentie. De vierde presentator in rij deed dat naar behoren. Beide trainers en aanvoerders lieten hun licht over de wedstrijd schijnen. De uitsmijter was voor de scheidend trainer van USV. Op de vraag of wij elkaar volgend jaar weer tegen komen antwoorde hij gevat: “Ik denk het wel. Volgend jaar ben ik de trainer van Wacker en die spelen 4e klasse….. “

Het is nog te vroeg om over degradatie te spreken. USV heeft een behoorlijk gat geslagen met de achtervolgers. Maar die hebben nog wat wedstrijden te goed. Ik zie OVC ‘21 zeker niet direct degraderen. Wellicht dat zij de dans om de promotie/degradatie wedstrijden ook nog weten te ontspringen.

Bas Chierandjoe tekende met de fraaie goal voor de 1-1.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!