USV paaszondag thuis tegen Sleen

Er was zondag in Ommen eigenlijk niets nieuws onder de zon. De liefhebbers van leuk voetbal hadden ook nu beter thuis kunnen blijven. Maar door de voortdurende hectiek en spanning bleef ook deze aflevering van de streekderby boeien. En toen alle rook was opgetrokken stond er gewoon weer een 1-1 eindstand op het bord. Kortom: ‘business as usual’ op Westbroek. Was vorig jaar USV de morele winnaar, dit keer had de thuisploeg meer reden tot lachen. De in de pers al afgeschreven ploeg maakte het USV meer dan lastig. Met de ongrijpbare dribbelaar Damon Nouri als grote plaaggeest. USV had graag via een zege de kloof met OVC ’21 groter gemaakt. Maar dat zat er gewoon niet in. Dus dan rest weinig anders dan maar tevreden te zijn met het ene puntje. Gek genoeg klom USV daardoor wel naar het vooraf gewenste 1e rijtje van de ranglijst. Dat mag geflatteerd worden genoemd. Kijk naar Sleen, de tegenstander van komende zondag. Die ploeg heeft 1 punt minder dan USV, maar ook liefst 5 wedstrijden minder gespeeld. Dit verschil gaat eigenlijk helemaal nergens meer over, maar is wel de realiteit in 3C. Om te voorkomen dat USV straks door de onderste ploegen wordt gezien als de ideale (paas)haas waarop gejaagd moet worden, is het zaak zo snel mogelijk nog wat punten toe te voegen aan het totaal. USV treft overigens met Sleen een tegenstander in vorm. De laatste 2 wedstrijden werden ruim gewonnen. En zowel bij OVC ’21 (1-5) als afgelopen zondag tegen FC Ter Apel ’96 (5-3) werd er heel makkelijk gescoord.

Nog even voorstellen: vv Sleen
Sleen grenst aan het gebied waar de sage van Ellert en Brammert is ontstaan. Het roversduo dat volgens de overlevering in een ver verleden de heidevelden onveilig maakte. Tot 1998 was de gemeente Sleen zelfstandig. Tegenwoordig maakt het ongeveer 2.500 inwoners tellende dorp deel uit van de gemeente Coevorden. vv Sleen is de plaatselijke voetbalclub en is wat aantal teams betreft wel ongeveer te vergelijken met USV. De club werd in 1944 opgericht, is bij de jeugd in alle categorieën vertegenwoordigd en brengt 3 seniorenteams op de been. Nog niet zo lang geleden werd gekozen voor alleen prestatievoetbal op zondag. Dit ging ten koste van het prestatieve zaterdagteam. vv Sleen mag gerust een stabiele 3e klasser worden genoemd. Dit is het 10e seizoen op rij dat de club van trainer Reinoud Haak op dit podium acteert.

Zo ging het op 19 november in Sleen
Op de drassige mat van het sportpark in Sleen maakten beide ploegen er in de 2e helft een waar spektakelstuk van. Met een onwaarschijnlijk slot als toegift. Met de weer herstelde Rick Timmerman en Leon Kooiker had USV aanvallend weer de nodige kleur op de wangen. De thuisploeg speelde de lange bal en had een optisch overwicht. Toch waren in het begin de beste kansen voor USV. Maar Ron Meijerink en Rick Timmerman kregen het scorebord niet in werking. Halverwege de eerste helft kantelde het duel in het voordeel van Sleen. De vele voorzetten en vrije trappen zorgden voor steeds meer dreiging. USV zakte weg en in de 35e minuut wist Arjan Goeree het overwicht te verzilveren (1-0). Nog voor rust ontsnapte USV aan een grotere achterstand toen een inzet ternauwernood van de lijn werd gehaald. Ondanks alle goede bedoelingen kreeg USV in de 49e minuut een nieuwe tik te verwerken. Weer een typische Sleen-actie: een vrije trap werd voor het doel geslingerd en door Jasper Ruinemans bij de tweede paal binnen gewerkt (2-0). Daarna ging de wedstrijd helemaal los. En dat was de verdienste van USV. De ploeg weigerde te capituleren, rechtte de rug en had al snel de aansluiting te pakken. Doelman Lars Blaak liet een bal glippen en Ron Meijerink reageerde het snelst (2-1). Sein voor USV om nog meer gas te geven. Vooral aan de linkerkant drukte de onvermoeibare Thijmen Stegeman het pedaal diep in. Sleen kwam steeds minder in het stuk voor. In de 72e minuut kreeg USV loon naar werken. In de drukte voor doelman Blaak bracht Frank Kuiper zijn ploeg langszij (2-2). Waarna de opwinding met de minuut toenam. USV had het beste van het spel en bleef gaan voor de volle winst. Daarom was in minuut 90+3 het ongeloof groot. De vrije trap van Sleen had alle kenmerken van een afzwaaier, maar kwam toch nog op het hoofd van Marc Dekker (3-2). Grote euforie bij Sleen en een enorme domper voor USV. In minuut 90+4 was die stemming compleet omgedraaid. Vanaf de aftrap viel de bal voor de voeten van Frank Kuiper. Zijn schot past precies onder de lat. Zo bezorgde hij USV vrijwel in het eindsignaal alsnog een meer dan verdiend punt (3-3).
De eerste competitie-editie op sportpark Hulsterlanden van USV- Sleen begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is K. Hooijer.
1718 Sleen
Balbezit Thijmen Stegeman. De Sleen-verdediging is alert.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
In het paasweekend is het programma zeer beperkt. Wie op zaterdag voetbal wil kijken moet vroeg uit de veren. USV JO 13-3 speelt om 10.00 uur thuis tegen Haarle. Alle overige seniorenteams hebben vrij. Zowel op zaterdag als zondag.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!