USV op z’n paasbest tegen Sleen: 5-2

USV zette collega-middenmoter Sleen met ruime cijfers opzij. Leon Kooiker was met 4 treffers de grote man. Trainer Reinoud Haak van de Drentse ploeg was na afloop duidelijk in zijn commentaar. Hij vond USV vandaag een klasse beter.
Zonder spelmaker Frank Kuiper, maar met de herstelde controleur Niek Hamers, maakte USV vanaf de aftrap het verschil. Met veel energie werd de onzekere verdediging van de gasten onder druk gezet. In de 13e minuut leverde die aanpak succes op. Rick Timmerman zag Leon Kooiker bij de tweede paal. De voorzet was op maat, de afronding perfect (1-0). Eenmaal op de helft van USV was Sleen zeker niet ongevaarlijk. Handenbinder Ranil Briek probeerde het een paar keer over links terwijl ook spits Pelle Bos om aandacht vroeg. Toch had USV voortdurend het beste van het spel. Vlak voor rust had Mathijs van Faassen de 2-0 op zijn schoen. De inzet van de routinier verdween hoog over het doel. In de tegenaanval was Sleen dicht bij de gelijkmaker. De solide keepende Martijn Scheper voorkwam met een moedige redding een onterechte tussenstand. Na rust ging USV voortvarend op jacht naar een grotere voorsprong. Met succes. In de 51e minuut mikte Sander Schaeffer de bal op het hoofd van Leon Kooiker. Zijn inzet leek niet geheel onhoudbaar, maar was keeper Roy Schepers toch te machtig. Zes minuten later was het weer raak. Een prachtige steekpass van Dennis van der Veen zette Ron Meijerink alleen voor Schepers (3-0). Een kwartier voor tijd was er opnieuw een hoogstandje te bewonderen.
Een replica van de eerste treffer: assist Rick Timmerman, hard en hoog raak Leon Kooiker.
1718Rick Leon 1024x571
De 4-0 is in de maak. Rick Timmerman gaat voorzetten. Leon Kooiker is al onderweg.

Inpakken en wegwezen? Nog niet. Want in de 80e minuut ontsnapte Pelle Bos aan de collectieve aandacht van de USV defensie (4-1). En toen nauwelijks een minuut later Marc Dekker met een kopbal voor 4-2 zorgde, keek de USV-aanhang toch even zorgelijk naar de klok. Onnodig. Wie anders dan Leon Kooiker wurmde zich in de 87e minuut langs een paar tegenstanders. Doelman Schepers was kansloos tegen de harde schuiver (5-2).
1718Leon 1024x711
Leon Kooiker met 4 treffers man van de wedstrijd.

USV probeert zondag deze geslaagde paasvoorstelling een vervolg te geven op bezoek bij Twedo. In Veenoord wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!