USV zondag op bezoek bij Twedo

USV bezorgde zichzelf een vrolijk Pasen door met uitstekend spel de gasten uit Sleen met een ruime nederlaag naar huis te sturen. Ondanks het grote verschil in wedstrijden houdt USV hiermee alle zicht op een goede klassering in 3C. Bovendien blijft USV met een schuin oog kijken naar de ontwikkelingen in de 3e periode. Deze weg is nog lang, maar voorlopig staat USV aan kop van deze ranglijst. Na Sleen krijgt USV komende zondag in Veenoord opnieuw te maken met een collega-middenmoter. Twedo pakte 2e paasdag een punt bij EMMS (1-1) en is een van de ploegen die nog een rij van inhaalwedstrijden voor de boeg heeft. Twedo heeft 3 punten minder dan USV, maar ook 5 wedstrijden minder gespeeld. Terwijl komend weekend de lentetemperatuur eindelijk stijgt naar aangename hoogte, brengt USV een bezoek aan het sportpark met de bekende ijsbaan in Veenoord. Zondag zullen we het daar moeten doen met een ijsje uit de diepvries.

Twedo: nog even voorstellen
Bij de circa 500 leden tellende club uit het Tweelingdorp Veenoord/ Nieuw Amsterdam werd het prestatievoetbal op zaterdag vorig seizoen geschrapt. Sindsdien ligt de focus volledig op de zondag. Wel is het mogelijk om recreatief op zaterdag te voetballen. Twedo ontstond in 1973 uit een fusie tussen plaatselijke verenigingen. Met namen als NAVC, NAB en VHC. De club speelde de laatste decennia nooit lager dan de 4e klasse en kende hoogtijdagen in de 80-er jaren van de vorige eeuw. De lichting van toen acteerde 5 seizoenen achtereen in de 1e klasse. De laatste jaren is de ploeg een vaste klant in de 3e klasse. De Drentse ploeg heeft in totaal 7 seniorenteams, waarvan er 4 op zondag spelen. Verder is Twedo in alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd.

1718 Twedo ijsbaan

Zo ging het op 1 oktober op sportpark Hulsterlanden

Eigenlijk was iedereen na afloop van USV–Twedo het er wel over eens: de 1-1 eindstand deed recht aan de inspanningen van beide ploegen. Het duel was voortdurend in balans. De opening was voor USV. Ron Meijerink had een mogelijkheid, maar toen even later een klutsbal op de lat boven Martijn Scheper belandde kwam USV goed weg. USV had de hele wedstrijd veel te stellen met de pas 17-jarige Twedo aanvaller Iwan Immink. De razendsnelle tiener zorgde voortdurend voor dreiging. Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bleven spelen voor de winst. In de 54e minuut kwam USV op voorsprong. Frank Kuiper jongleerde op de achterlijn en vond Ron Meijerink. De voortreffelijke Twedo doelman Rick Manting was dit keer kansloos (1-0). USV kon slechts 3 minuten genieten van de voorsprong. Bas Chierandjoe kreeg de bal niet lekker weg, de inzet van Immink werd nog gekraakt, maar Daniël Mulder schoot wel raak (1-1). Ook daarna kon het beide kanten op. Met Dennis van der Veen aan de basis van bijna elke aanval kreeg USV kansen. Na een flitsende aanval over de rechterkant schoot Ron Meijerink goed in, maar opnieuw stond Manting in de weg. In de tegenaanval was Twedo weer gevaarlijk, waarna Niek Hamers in blessuretijd de winnende treffer nog op de schoen had. Maar ook hij kreeg het scorebord niet meer in beweging.

De eerste editie ooit in Veenoord van Twedo- USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark Veenoord, Nieuwe Weg 5, 7844 NA Veenoord. Scheidsrechter is H.J. van Melseni.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Vanaf zaterdag 10.00 uur zijn er diverse wedstrijden van de jeugd. De oudste leeftijdscategorie sluit om 14.30 uur de rij. USV JO 19 ontvangt dan Sportlust Vroomshoop. Op hetzelfde tijdstip krijgt USV JO 15-2 het combinatieteam uit Ommen op bezoek.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!