Groeten uit… Veenoord

Volgend jaar weer 4e klasse? Is beter voor jullie of niet? De niet door enige kennis van de stand op de ranglijst gehinderde Twedo supporter, vroeg het zonder vervelende bijbedoeling. Maar misschien nog wel erger: het was meer uit een soort van medeleven met de gasten uit Nieuwleusen. De man keek op van het antwoord dat we toch echt van plan zijn hier volgend seizoen gewoon weer op bezoek te komen. Het begon allemaal zo gek nog niet. Maar het laatste uur deed zeer aan de ogen. Wat gebeurt er toch met USV op bezoek bij andere clubs? Veenoord is goed te doen. Half uur in de auto. Maar de spelers leken collectief bevangen door een soort van jetlag. Geen pit. Geen gevoel. Geen vertrouwen. Geen, nou ja ga zo maar door. USV had nog tot donker door kunnen voetballen. Een doelpoging zat er niet in. Laat staan een doelpunt. Was het reisje naar Veenoord dan helemaal voor niks? Zeker niet. De hele entourage is namelijk opmerkelijk. Zodra het gaat vriezen staat het dorp op scherp. En moet alles wijken om de eerste schaatsmarathon van het seizoen te kunnen organiseren op de brede baan rondom het veld.

De zwarte sintelbaan voor ijs- en speedwayvermaak.

Eind februari sloeg de koorts weer toe. Maar de concurrentie is intussen hevig. Van Noordlaren. En natuurlijk vooral Haaksbergen, dat ook dit keer het beste ijs had. Zodra de schaatsen weer in het vet zitten, komen de liefhebbers van speedway aan hun trekken. De strijd om de Gouden Helm is prestigieus en trekt duizenden motorliefhebbers naar het sportpark. De donkere sintelbaan met de hoge wit/groezelige boarding bepaalt volledig het beeld van het sportpark. Schaatsen en speedway, het gaat allemaal in rondjes. Bij een slimmerik moet toen een lampje zijn gaan branden. Misschien kunnen we in het midden wel een voetbalveld aanleggen. Goed plan. Aan de lange zijde aan de overkant ontbreekt de omheining. Over de zijlijn is nog een uitloopstrook van gras, dan de meters brede zwarte sintelbaan en uiteindelijk de boarding. Het geeft voor voetbalkijkers een vreemd gevoel van ruimte. Het oogt allesbehalve knus. De mensen bij Twedo zouden dat zelf ook graag anders zien. Maar zover is het nog niet. Achter de boarding aan de overkant bieden houten banken plaats aan vele, vele  honderden toeschouwers. De zitplaatsen zijn oud, aangevreten door de tijd.

Blik op de "overkant". Met een plukje USV fans in de zon op de houten bankjes.

Stukken dakleer en puin liggen in het gras dat er vrij spel heeft. De maandagmorgen ploeg van Twedo komt zo te zien niet al te vaak aan die kant. Of misschien is dat wel het pakkie an van de ijsvereniging. Of de speedwayclub. Een plukje USV fans geniet er van de zon. Want uitgerekend in dit ijsmekka kunnen we voor het eerst dit jaar zonder jas. Wel weer een voordeel van dit multifunctionele sportpark: om schaats- en speedwaypubliek van de juiste informatie te voorzien is een goede geluidsinstallatie onmisbaar. En zeker weten, die van Twedo klinkt als een klok. De sonore stem in het radiohokje boven de kantine is in alle hoeken luid en duidelijk te horen. Je krijgt alles mee. Opstellingen, doelpuntenmakers. Maar ook de tussenstanden in 3C en zelfs ontwikkelingen in de eredivisie worden professioneel gecommuniceerd. De kantine oog wat donker maar is wel gezellig ingericht. Blikvanger is de blauwwitte wand met leden van de club van honderd. Het aantal bordjes met deelnemers die € 100,- schuiven is indrukwekkend. Daar kun je wat mee. Het biertje is lekker koel en goed getapt. Voor € 1,50 heb je er al eentje. De entree is € 3,- en natuurlijk ga  je even verderop de aardige mevrouw met de programmabladen niet teleurstellen (€1,-). In Nieuwleusen hebben ze het kanaal dichtgegooid, maar veel clubs in 3C hebben er nog gewoon eentje. Ook in Veenoord. De eerste plezierbootjes liggen er alweer voor anker. Langs het sportpark gaat elk half uur de trein van Emmen naar Zwolle vice versa. Stopt zowel in Veenoord/Nieuw Amsterdam als in Dalfsen. Geeft toch direct een gevoel van verbondenheid. Op de achtergrond draait molen Nooitgedacht. De wieken van de achtkantige korenmolen gaan linksom. Waarom niet rechtsom? Met die vraag hielden de USV supporters achter het Twedo doel van Rick Manting zich tijdens de tweede helft bezig. Bij gebrek aan beter.

(door Ben Schuurman)

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!