USV zondag thuis SVV '04.

Deze week begint het inhaalcircus in de 3e klasse C. Voor de meeste clubs breken Engelse weken aan. Met een wedstrijd op zondag en eentje doordeweeks. USV is ‘bij’ en volgt het vanaf de zijlijn. Na volgende week (CEC uit) heeft USV zelfs 2 weken vakantie. Om pas op Hemelvaartsdag op bezoek te gaan in Weerdinge. Aan de stamtafel bij USV zijn al veel vraagtekens gezet bij dit vreemde verloop van de competitie. Je kunt het ook van de positieve kant bekijken. USV heeft straks 2 weken vrij om pijntjes te laten herstellen en de accu weer op te laden voor de belangrijke slotserie. Dit terwijl andere ploegen juist een zware inhaalslag achter de rug hebben. SVV ’04, de tegenstander van komende zondag, is een van die ploegen met een overladen programma. De Schoonebekers halen deze week (donderdag) in bij Gieten, maar hebben dan nog steeds 4 wedstrijden minder gespeeld dan USV.  Afgelopen zondag kon USV geen potten breken bij Twedo. Tegen SVV ’04 kan USV zichzelf met een goed resultaat alsnog een prima uitgangspositie bezorgen voor de finale van het seizoen.

Nog even voorstellen: SVV '04

De Schoonebeekse Voetbal Vereniging is niet van 1904, maar van 2004. En dat duidt meestal op een samensmelting van clubs. Dat gebeurde inderdaad ook in Schoonebeek. Nadat eerst de jeugdafdelingen van zaterdagclub vv Minjak en zondagclub Sportclub Oranje samenwerkten, werd later besloten tot een volledige fusie van beide verenigingen. Door de samenvoeging heeft SVV ‘04 ongeveer 500 leden en is daarmee een van de grotere verenigingen binnen de gemeente Emmen. Het was even wachten op succes maar vanaf het seizoen 2008/2009 werd de weg naar boven ingezet. In het seizoen 2014/2015 kende SVV ’04 zelfs een eenmalig optreden in de 2e klasse. SVV ’04 telt 5 seniorenteams en is bij de jeugd in alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd.

Zo ging het op 28 januari in Schoonebeek

Zelfs toen trainer Theo van ’t Zand ruim 20 minuten voor tijd een verdediger opofferde voor een extra aanvaller, wist USV nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van SVV ’04 keeper Dennis Bos. Dat was tekenend voor de wedstrijd. USV bracht te weinig zodat de thuisploeg vrij eenvoudig de 2-1 voorsprong over de streep wist te trekken. De opening was duidelijk voor SVV ’04. Vooral over de linkerkant werd geprobeerd de verdediging van USV te ontregelen. Maar het gaatje werd in de 10e minuut gevonden dwars door het midden. Na een steekpass dook Harmen Stuiver alleen op voor doelman Martijn Scheper, die keurig werd omspeeld (1-0). Daarna had USV het meeste balbezit, combineerde af en toe aardig, maar was zelden dreigend. Het was dan ook niet verrassend dat na een tegenaanval SVV ’04 de voorsprong wist te verdubbelen. Anne de Jonge strafte in de 36e minuut ploeterwerk achterin af met een gemikt schot (2-0). Na rust hetzelfde spelbeeld. USV probeerde het wel, maar creëerde vrijwel niets. SVV ’04 loerde intussen alleen maar op een counter. Dankzij Frank Kuiper gloorde er in de 56e minuut toch weer een puntje voor USV aan de horizon. Zijn lage inzet paste precies naast de paal (2-1). De aansluitingstreffer veranderde niets aan het spelbeeld. USV kon er maar geen volwassen slotoffensief uitpersen terwijl de counterende thuisclub niet in staat was de wedstrijd definitief op slot te draaien. Zo bleven de 3 punten uiteindelijk niet onverdiend in een druilerig Schoonebeek.

Beeld uit de heenwedstrijd in Schoonebeek.

De eerste competitie-editie op sportpark Hulsterlanden van USV - SVV ’04 begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is B.M. Leistra.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

De drukke zaterdag begint om 8.30 uur met de eerste wedstrijden van de jeugd. Na de lunch zijn de meiden aan de beurt. Om 13.00 uur speelt MO 13- 1 tegen Berkum. Om 14.30 uur neemt MO 17-1 het op tegen Go Ahead Kampen. Ook om 14.30 uur komt titelkandidaat USV 2 (zaterdag) in actie tegen Zwolsche Boys. USV 2 (zondag) trapt een dag later om 10.00 uur af tegen Heino. Eerst wordt donderdagavond (12 april) nog ingehaald in en tegen Broekland.

Complete weekendprogramma + doordeweekse inhaalwedstrijden

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!