USV zondag op bezoek bij CEC

Door de prima winst van afgelopen zondag tegen SVV ’04 staat de puntenteller van USV intussen op 26. Zijn we daarmee veilig? Een vraag die na afloop meerdere keren werd gesteld. Laatste wordt USV uiteraard niet meer. Er is een enorme kloof met nummer 14, HODO. Ook het gat met nummer voorlaatst (nu OVC ’21) is onoverbrugbaar. Blijft over plaats 12. Dat blijft toch nog een los eindje in dit verhaal. Met Gieten voorop beginnen de onderste ploegen zich de laatste weken te roeren. Op dit moment staat Musselkanaal op deze onveilige 12e plaats. De Groningers hebben 17 punten uit 18 wedstrijden. Pas over een week of 3 valt er iets zinnigs te zeggen hoeveel punten er nou echt nodig zijn om boven de oranje streep te blijven. Dan zijn alle inhaalwedstrijden gespeeld en kan de balans worden opgemaakt. Tot dan blijft het vooral koffiedikkijken. Voorlopig staat USV er uitstekend voor en zondag kan de huidige positie op de ranglijst nog verder wordend opgepoetst door een goed resultaat tegen CEC uit Emmer-Compascuum. De thuiswedstrijd tegen de nummer 3 had een zeer hoge amusementswaarde. CEC is uitgeschakeld voor de titel, maar heeft nog alle kansen om een plaats in de nacompetitie voor promotie te bemachtigen.

Nog even voorstellen: CEC
De afkorting CEC zou in elke voetbalquiz voor hoofdbrekens zorgen. De letters staan voor: Compascuum- Emmererfscheidenveen-Combinatie. Het verhaal van de club begint al in 1911 en kent roemrijke hoofdstukken. Zo was CEC in het seizoen 1974/1975 een van de clubs in de nieuw gevormde hoofdklasse amateurs. In de jaren ’90 zakte de ploeg weg naar de 4e klasse om daarna in korte tijd weer op te klimmen naar de 1e klasse. De opleving was mede te danken aan de inbreng van spelers van buitenaf, vertelt het geschiedenisboek van CEC. Intussen doet de club het met eigen mensen en mag CEC een vrij vaste klant in de 3e klasse worden genoemd met af en toe een uitstapje naar de 2e klasse. CEC is in alle categorieën vertegenwoordigd en brengt op zondag 4 seniorenteams in het veld.

Zo ging het op 3 december op sportpark Hulsterlanden
Het stond nog 0-0, maar trainer Erwin van Oosten liet het in de rust donderen en bliksemen in de kleedkamer van CEC. De peptalk was nodig omdat de nummer 2 van de ranglijst uit Emmercompascuum voortdurend werd afgetroefd door een uitstekend spelend USV. CEC beschikt over een prima voetballende ploeg, maar gaf achterin ook veel ruimte weg. Waar vooral Ron Meijerink steeds maar weer gevaarlijk opdook. De USV spits schoot rakelings naast, over en stuitte een keer op doelman Gerben Springer. Ook toen Frank Kuiper na een vrije trap in stelling werd gebracht lag Springer in de weg. USV ging onder applaus de rust in, maar ook in de wetenschap dat het had verzuimd afstand te nemen van de gasten. Ook in de tweede helft bleef het duel zeer attractief. Beide ploegen gingen vol voor de winst. In de 73e minuut sloeg USV toe. Uitblinker Rick Timmerman gaf vanaf de rechterkant een voorzet op maat, die door Frank Kuiper op onnavolgbare wijze werd ingekopt. Een geweldige goal, die meteen viral ging (1-0). De amusementswaarde nam daarna alleen maar toe. CEC legde zich niet neer bij de nederlaag. Mark Timmer raakte de lat boven doelman Martijn Scheper. En de USV doelman redde even later heldhaftig op een inzet Tom Rengers. Het bleef maar op en neer gaan. De ingevallen Swen Meesters had de 2-0 op zijn schoen. Maar ook de defensie van USV onder leiding van de vrijwel foutloze Dennis van der Veen kon geen moment verslappen. Zo bleef het uiterst spannend tot het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk trok USV de zege verdiend over de streep. Het applaus was dit keer langdurig. Want USV leverde een collectieve prestatie van formaat.

1718CEC thuis
Beeld uit de zeer attractieve heenwedstrijd in december.  

De eerste editie ooit in Emmercompascuum van CEC - USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Runde, Kijlweg 8, 7881 JD Emmer-Compascuum. Scheidsrechter is W.L. Stoetman.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Het voetbalweekend op sportpark Hulsterlanden begint al op donderdagavond. Dan speelt USV 3 de inhaalwedstrijd tegen MSC Amslod. Op vrijdagavond speelt het USV vrouwenteam in eigen huis een ronde in de 7:7 poule. VVAK en Nieuw Balinge zijn de tegenstanders. Op zaterdag beginnen de eerste wedstrijden om 8.30 uur. Ook wordt er om 10.00 uur 4 tegen 4 gespeeld door de jongste jeugd. Rond de lunch komen de JO 15-1 en de MO 15-1 in actie. Om 14.30 uur ontvangt MO 17-1 tegenstander SEH uit Heerde. Op het andere veld probeert USV 2 (zaterdag) dan de kampioenskansen te verstevigen tegen Berkum. Zondag eindigt het voetbalweekend waarmee het begon. Met een thuiswedstrijd van USV 3. Dit keer is Balkbrug de tegenstander (10.00 uur).

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!