Nieuw bij USV: Wandelvoetbal

1718 wandelvoetbalDonderdagavond 3 mei is de kick-off van het Wandelvoetbal (Walking Football) bij USV. Vanaf 19.30 uur verzorgen 2 teams van USV een demonstratie van deze razendsnel aan populariteit winnende spelvariant.

Het Wandelvoetbal is vooral bedoeld voor ‘Oldtimers’ die niet meer willen of kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal of het 7 tegen 7. Vaak vanwege fysieke beperkingen. Via het Wandelvoetbal krijgt deze groep de mogelijkheid toch weer tegen een balletje te trappen. Uiteraard is ook het sociale aspect belangrijk. Gezellig napraten over die gemiste kans of dat technische hoogstandje.

 
Niet rennen, alleen wandelen
Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat spelers niet mogen rennen. Elke vorm van lichamelijk contact is verboden. Ook een duwtje in de rug wordt afgefloten. Hierdoor is de kans op blessures minimaal. Het spel wordt gespeeld met kleine doelen, zonder keepers, op een veld van 40m bij 25m. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Teams bestaan uit 6 of 7 spelers.

1x per maand in actie
Dankzij het fraaie overdekte Henk Wink Court kan Wandelvoetbal bij USV onder alle omstandigheden worden gespeeld. De initiatiefnemers bij USV mikken op de doelgroep van 50+ (m/v) om vanaf komende zomer 1x per maand op vrijdagavond wandelend te gaan voetballen. Door de aangepaste regels en de rustige spelvorm is voetbalervaring niet persé noodzakelijk.

Interesse? Meld je aan!
Heb je interesse om mee te doen aan het Wandelvoetbal bij USV? Kom dan donderdagavond een kijkje nemen. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom bij USV. De club voor jong én oud.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!