USV donderdag (Hemelvaartsdag) op bezoek bij Weerdinge

Nu de rook is opgetrokken van een lange serie inhaalwedstrijden, is er eindelijk helder zicht op de ranglijst in 3C. Zeker na de uitslagen van afgelopen zondag is duidelijk dat USV de komende weken nog flink gas moet geven om te voorkomen dat het terechtkomt op plaats 12. En daarmee in een onvoorspelbare nacompetitie met als inzet een plaats in de 3e klasse. Onderin is de toegenomen spanning vooral veroorzaakt door de wederopstanding van Gieten en Musselkanaal. Beide ploegen hebben een zeer matige eerste helft van het seizoen achter de rug, maar lijken het lek intussen boven te hebben. Sterker nog, Gieten is zelfs kanshebber om de 3e periode te winnen. Tegenstander van donderdag Weerdinge deed zondag wat het moest doen in Ommen tegen OVC ’21. Na een moeizame start werd met 1-3 gewonnen. Daardoor kwam  Weerdinge net als USV op 26 punten uit 22 wedstrijden. Er staan dus donderdag voor beide clubs dure punten op het  spel. De spelers-/supportersbus vertrekt om 12.00 uur. Vol is vol.

Nog even voorstellen: Weerdinge

Net als USV maakte Weerdinge vorig seizoen het stapje omhoog naar de 3e klasse. Zonder echt te kunnen spreken van een vaste klant, is de 3e klasse voor Weerdinge geen onbekend terrein. Eind jaren ’90 kwam de club zelfs uit in de 2e klasse. Het in 1946 opgerichte Weerdinge heeft op dit moment 3 seniorenelftallen en daarnaast vanaf de O-15 een aantal jeugd- en pupillenteams. Ook de vrouwen zijn er actief en er is een zaalvoetbaltak. Sfeer en onderlinge gebondenheid zijn de belangrijke handelsmerken van deze vereniging onder de rook van Emmen. Het is dan ook geen wonder dat er af en toe voetballers uit die stad en regio een overstap maken om op sportpark De Luwte de geel/zwarte kleuren te verdedigen.

Zo ging het op 15 oktober op sportpark Hulsterlanden

Door een buitengewoon slecht begin verloor USV de heenwedstrijd op eigen veld met 3-4 van Weerdinge. Al na een kwartier stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. Toen werd de behendige Mahir Salaah Saalim geen strobreed in de weg gelegd. USV leek op weg naar een debacle. Want al na 6 minuten kreeg Milos Oluic de 0-1 cadeau en in de 11e minuut keek heel USV apathisch naar een slalom van Aaron Brinks. Het werd daarna toch nog weer een wedstrijd. En dat was ook de verdienste van USV. Na ruim een half uur had Ron Meijerink succes (1-3) en nog geen 5 minuten later scoorde Sander Schaeffer de aansluitingstreffer na knap voorbereidend werk van Frank Kuiper (2-3). Maar meteen na rust wist Mahir Salaah Saalim wel raad met een fout in de verdediging. Zijn zeer fraaie boogbal paste precies onder de lat (2-4). Daarna was de wedstrijd lang in evenwicht met kansen over en weer. In de 78e minuut scoorde Rick Timmerman de 3-4 op aangeven van Leon Kooiker. Het startsein voor een heet kwartiertje. Zelfs doelman Martijn Scheper meldde zich nog voorin om een punt veilig te stellen, maar de krakende Weerdinge muur bleef overeind.

Ondanks een daverend slotoffensief kwam USV tijdens de heenwedstrijd in oktober niet meer langszij bij de gasten uit Weerdinge.

Weerdinge - USV begint donderdag om 14.00 uur op sportpark De Luwte, IJsspoorweg  1, 7814 XA, Emmen. Scheidsrechter is Allan Schram.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Ook op sportpark Hulsterlanden wordt Hemelvaartsdag een belangrijke wedstrijd gespeeld. USV 2 (zondag) is doorgedrongen tot de halve finale van het bekertoernooi. Om 11.00 uur is Lettele de laatste horde op de weg naar de finale.

 

     

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!