Groeten uit… Weerdinge

Richting Emmen, tweede afslag, stukje rechtdoor. Rij je zo Weerdinge binnen. De komst van USV wordt ook hier bij de entree van het dorp aangekondigd op een activiteitenbord. Rechtsaf richting sportpark. We wanen ons door de glooiingen ineens in een Limburgachtig landschap. En snappen nu ook waarom het sportpark ‘De Luwte’ heet. De accommodatie ligt in een soort kuil met rondom hoge bomen. Ja, zeg maar een soort De Koel van VVV Venlo. Het kan geen toeval zijn dat die ook in het geel/zwart spelen. Eerst even aftikken aan de kassa. U wilt 3 kaartjes? Dat is € 10,50. Doet u mee aan de verloting? Graag. Ik ben dol op een zuivelmand. Dat is € 2,-. Hebben jullie geen programma’s? Zeker wel. Volgend loket. Wilt u er 3 voor € 2,- of 1 voor € 1,-? Met mooie prijzen meneer. Inderdaad dat zijn mooie prijzen. € 13,50 lichter gaan we naar de kantine. Die lijkt aan de voorkant wat op een saloon. Vanaf de zijkant ziet het er door de dakkapellen meer uit als een uit de kluiten gewassen woonhuis. Binnen is het gezellig. We treffen het. De DJ achter de draaitafel begint net aan zijn Nederlandstalige middag. Hoezo niet meer roken in de kantine, moeten de ‘Vrienden van Weerdinge’ hebben gedacht. Wacht maar eens even. En stampten een rookhok uit de grond, net zo groot als de kantine zelf. Tafeltjes, stoelen, statafel tv, alles erop en eraan. Of dit nou de bedoeling was van de antirooklobby is zeer de vraag, maar daar zitten ze in Weerdinge niet mee. In de –zeg maar - hoofdkantine is het knus. Het bier is uiteraard van Amstel. Een flesje is met € 1,50 vriendelijk geprijsd. Ook over Beerenburg doen ze hier niet moeilijk. Staat gewoon op de kaart.
1718Weerdinge kantine
De entree van de kantine heeft iets saloonachtigs.

De grasmat ligt er uitnodigend bij. Daar is de nodige aandacht aan besteed. Om het veld kunnen ze ook in Weerdinge nog wel wat handjes gebruiken. Om het onkruid tegen te gaan. Of om de hoge, statige tribune een opfrisbeurt te geven. De doelnetten hangen er slapjes bij. Zijn al een hele tijd niet omhoog geweest, gezien het hoge gras in beide doelen. De klok op het scorebord is ooit op een dag om 12.15 uur stil blijven staan.
1718Weeringe tribune
De statige tribune van Weerdinge

Hé warempel, net als in Veenoord komen onze molenaars ook hier aan hun trekken. Net over de bomen zien we de wieken van ‘De Hondsrug’. De achtkantige in 1910 gebouwde beltmolen deed dienst als korenmolen. Daar is Raffie. Pupil van de week, 4 jaar oud. Waarschijnlijk was men vergeten te vragen of Raffie wel zin had aan dit optreden. Aan de hand van pa Kruit ging de puppy van Weerdinge luidkeels huilend af op doelman Scheper. Het was een zeer langdurige aanval. Raffies beslissende inzet leek ook nog eens te blijven liggen op de doellijn, maar werd alsnog in het doel geblazen door de USV-keeper. Tijdens de eerste helft ging het over de gehaktbal die onze Evert direct na aankomst met de bus standaard had gescoord. Die was zo groot dat de USV-directeur overwoog om zijn Tafeltje-dekje maaltijd voor de volgende dag maar af te bellen. Verder kregen de aanwezigen achter het doel van Weerdinge inzicht over het ontstaan van de Elstar appel. Het fruitcollege werd gegeven door niemand minder dan Jan Huisman, AGF-specialist bij AH De Groot Nieuwleusen. U dacht dat de Elstar zomaar spontaan was gaan groeien aan een boom in Elst in de Betuwe? Niet dus. De gezonde hap met de rode blos op de geelgroene achtergrond, is ontstaan door een vrijpartij tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie, aldus docent de heer Huisman. Waar gaat dit helemaal over? Werd er soms niet gevoetbald?? Uhhh… Nou nee, eigenlijk niet door USV. Iemand kwam na een halfuurtje zelfs met het idee om even in de bus te gaan kijken of de spelers daar toevallig nog zaten. Op het veld waren ze volstrekt onzichtbaar. De kaarten waren al in de rust geschud. Een verloren middag voor USV, daar was iedereen het wel over eens. Zeker toen het 2-0 werd. Weet u wat een scharniermoment is? Vraag het aan Niek Ekkelenkamp. Hij schoot na een uur de aansluitingstreffer binnen en ineens was alles anders. Het werd ook nog 2-2 en de thuisclub, die de punten al had bijgeschreven, hapte naar adem. Het bleef gelijk. Hoe heeft Musselkanaal het gedaan? Verloren? Prima. Vergeten was het eerste uur toen de USV supporters bijkans meer tranen in de ogen kregen dan kleine Raffie. En vrolijk en opgewekt klauterde het USV gezelschap De Koel weer uit. 

(door Ben Schuurman)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!