USV zondag naar Musselkanaal.

En zo bleef de spanning erin voor USV. Met een overwinning op Gieten had USV goede zaken gedaan. Maar na een gelijkgaande eerste helft waren de gasten na rust de bovenliggende partij. Gieten won met 1-2 en gaat rechtstreeks af op de nacompetitie voor promotie. Een zeer opmerkelijke opleving van deze ploeg, die dit seizoen lang onder de streep stond. De nacompetitie houdt ook USV bezig. Maar dan gaat het om handhaving in de 3e klasse. Plaats 12 op de ranglijst betekent een ongewild toetje van het seizoen.  Die wordt nu bezet door Musselkanaal. De Groningers hebben 3 punten achterstand op USV en willen die kloof uiteraard graag komende zondag dichten in een rechtstreeks duel met USV. Afgelopen zondag was Musselkanaal dicht bij een stunt in Dalfsen, maar kwam in de slotfase alsnog met lege handen te staan. De spelers-/supportersbus vertrekt om 11.45 uur. Vol is vol.

Nog even voorstellen: Musselkanaal

Het lintdorp maakt onderdeel uit van de gemeente Stadskanaal en grenst aan de provincie Drenthe. Musselkanaal telt een kleine 7.000 inwoners en wie wil voetballen meldt zich aan bij de plaatselijke groenwitten. Dat kan al sinds 1931. Musselkanaal mag een redelijk vaste klant worden genoemd in de 3e klasse. Met vaker een uitstapje naar de 2e klasse (voor het laatst in het seizoen 2012/2013) dan naar de 4e klasse. De club is in alle categorieën vertegenwoordigd, met onder meer 2 JO-19 teams. Op zondag zijn er 5 seniorenelftallen actief.

Zo ging het op 17 december op sportpark Hulsterlanden

Op basis van de 2e helft was er niets af te dingen op de overwinning van USV. Maar de opening  was wel degelijk voor Musselkanaal. De Groningers hadden kennelijk geen last van de lange busreis en waren vanaf de aftrap voortdurend gevaarlijk. USV kwam een paar keer goed weg. Jordy Oost raakte de paal en de treffer van Jordi van der Laan werd afgekeurd wegens hands. Daarom kwam USV misschien wel iets tegen de verhouding in op voorsprong. Ron Meijerink leverde in de 20e minuut een voorzet op maat af. Waar Rick Timmerman wel raad meer wist (1-0).  Na rust kwam USV uitstekend uit de kleedkamer. Musselkanaal werd regelmatig  overspeeld door razendsnelle aanvallen. Maar zelfs een handvol kansen leverde geen treffer op. De mooiste was voor Rick Timmerman, maar zijn inzet van dichtbij werd knap gestopt door doelman Arjan Scholte Aalbes.  Zo bleef het spannend, ook al omdat Timmerman in kansrijke positie een penalty werd onthouden. Maar in de 63e minuut wist USV dan toch meer afstand te nemen.  Het doelpunt was een kopie van de eerste treffer. Dit keer was Niek Ekkelenkamp de aangever en Ron Meijerink de afmaker (2-0).

Beeld van de ontmoeting tegen Musselkanaal vlak voor kerst op sportpark Hulsterlanden.

De 1e editie ooit van Musselkanaal- USV begint  zondag om 14.00 uur op het plaatselijke sportpark, Parklaan 2, 9581 EH. Scheidsrechter is W. Jagt.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag beginnen de eerste wedstrijden van de jeugd zoals altijd om 8.30 uur. Ook rond de lunch zijn er de nodige wedstrijden en de rij wordt gesloten door USV JO 19. Tegenstander is SVZW uit Wierden. Op zondag speelt alleen USV 3 thuis. Oosterstreek komt op bezoek. Aanvang 10.00 uur.

Complete weekendprogramma + doordeweekse inhaalwedstrijden

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

 

     

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!