Groeten uit…Musselkanaal

Ssttt… Geheim…De trainers wisten nog van niks: bij de toss werd er door de aanvoerders van Musselkanaal en USV afgesproken dat ze vandaag niet gingen verdedigen. We doen net alsof… Verrassing. Dat is leuk voor het publiek… En dat was het. Nou ja.. .voor de neutrale toeschouwer dan. Want de fans van Musselkanaal en USV kregen om beurten de ene hartverzakking na de andere. Als je wekelijks de uitslagen op teletekst bekijkt kom je weleens vaker een 5-5 tegen. Maar zelden staat die stand al na 52 (…) minuten op het scorebord. De speaker was al na een uur schor en de USV-twitteraar van dienst miste 2 goals omdat hij nog bezig was om het ene doelpunt wereldkundig te maken terwijl de volgende alweer in het mandje lag. Thuisblijvers die de tussenstanden vanuit hun tuinstoel volgden, dachten dat ze voor de gek werden gehouden. Rond de 20e minuut was het helemaal bingo met 4 treffers binnen 5 minuten. Vrijwel elke bal die over de middenlijn werd geschoten was goed voor een panieksituatie achterin. Bizar. Krankzinnig. Onwaarschijnlijk. Zwager Klaas had al in geen 20 jaar een wedstrijd van USV gezien. Hij was als vakantieman toevallig in de buurt. In de junioren van USV maakte hij faam vanwege zijn daverende schot. Zo scoorde hij ooit in Zwolle met een kanonskogel vanuit de middencirkel. Helaas… in eigen doel…. Daarna stond hij zijn mannetje in het roemruchte vijfde. Volgens hem had dat elftal toen meer kaas gegeten van verdedigen dan deze acteurs. De kans is bijzonder groot dat hij de komende 20 jaar op zondag gewoon weer motorsport gaat kijken.
Eindelijk. Daar komt Valentijn Vogelzang van de bank. Hij was mee vanwege de waslijst aan geschorst, geblesseerd, kwakkelend en afwezig personeel. De rentree van de mannetjesputter (116 caps, 8 goals) was dringend nodig om het slotoffensief van de Musselers in te dammen. Of kunnen we in dit geval beter zeggen te ‘kanaliseren’. USV liep op het tandvlees. Daar springt de klok op 90. Maar wie dacht wat ruimer te kunnen ademhalen kwam bedrogen uit. USV ontsnapte in blessuretijd nog zeker 3 keer bij levensgevaarlijke toestanden voor het doel. De oeehhss.., aahhhss.. en kijk-toch-uits.. volgden elkaar in hoog tempo op. En dan was daar eindelijk de 3-toon. Het verlossende eindsignaal. Vraag niet hoe, maar het benodigde puntje was binnen. Musselkanaal was teleurgesteld. Ze kunnen op de slotdag in punten nog langszij komen, maar het verschil in doelsaldo wegpoetsen zou pas echt een mirakel zijn. De Groningers hadden graag vandaag al de stoppende topschutter Jordy Oost en keeper Scholte Aalbes op het eigen fraaie sportpark (een van de mooiste in 3C) uitgezwaaid. Maar ze moeten dus nog even verder in de nacompetitie. Terwijl het scorebord nog nasmeulde was in de keurige kantine (Amstel en Heineken inclusief een gezellig gratis nootje op tafel) de vertoning van zojuist goed voor veel gespreksstof. Op de terugweg in de auto via de typische lintdorpen, met grote boerderijen en gladgeschoren tuinen, kwamen we per ongeluk ook nog door buurtschap ’t Haantje. Waar we ons realiseerden dat we vandaag voor hetzelfde geld ook zomaar… ’t Haasje hadden kunnen zijn.

(door Ben Schuurman)

1718Musselkanaal
De statribune met op de bovenste rij groene zitjes. Het arme scorebord geniet ook even van de rust. Na 45 minuten staat het 4-3.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!