USV zondag thuis FC Ter Apel ’96.

USV wilde en kreeg zondag een punt in en tegen naaste concurrent Musselkanaal. Over de manier waarop werd nog lang nagepraat. Over en weer werden de doelpunten in cadeauverpakking weggegeven. Met nog ruim een half uur op de klok stond het al 5-5. Een unieke korfbalscore lag in het verschiet, maar toen viel de productie stil. Kansen op meer waren er nog genoeg. USV kreeg de mooiste, maar de strafschop werd gestopt. Ook de thuisclub kreeg mogelijkheden om de winst te pakken, maar in een bloedstollende slotfase bleef de stand in evenwicht. Voor USV voelde dit als een overwinning. De kloof met Musselkanaal bleef onveranderd 3 punten. De Groningers kunnen komende zondag op de slotdag van het seizoen in punten nog wel langszij komen, maar dan gaat het doelsaldo tellen. En dat is ruimschoots (21 doelpunten) in het voordeel van USV. Waarmee USV plaats 12 (= nacompetitie) ontloopt en zich ook komend seizoen 3e klasser mag noemen. Een prima prestatie, die zondag nog wat extra opgepoetst kan worden in de afsluiter tegen FC Ter Apel ‘96. Een ploeg die lang in de top 5 stond, maar de laatste weken wat is weggezakt naar het 2e rijtje.

Nog even voorstellen: FC Ter Apel ‘96

FC Ter Apel ’96 is een samensmelting van Sportclub Ter Apel (STA) en ’t Klooster. Ter Apel is het grootste dorp in de gemeente Vlagtwedde, in het uiterste zuidoosten van de provincie. Ter Apel telt circa 10.000 inwoners. Het dorp is landelijk bekend vanwege de opvanglocaties voor  asielzoekers. Na de fusie in 1996 begon FC Ter Apel ’96 in de 3e klasse. Hetzelfde niveau als nu. Maar dat was niet altijd zo. De prestatiecurve mag grillig worden genoemd. Zo speelde de club precies 10 jaar geleden zelfs in de 1e klasse. Dit na maar liefst 4 promoties op rij. FC Ter Apel ’96 is bij de jeugd in alle categorieën vertegenwoordigd. Op zondag zijn er 4 seniorenteams actief, 1 seniorenteam speelt op zaterdag.

Zo ging het op 26 februari op ’t Heem in Ter Apel

Alle goede bedoelingen van USV konden al na 35 tellen terug de koelkast in .Een snelle aanval over links werd in tweede instantie door Sander Egbers afgerond (1-0). De thuisploeg bewoog zich een stuk behendiger over de glimmende plastic sprieten dan USV. In die beginfase ontsnapte USV dan ook een paar keer aan een grotere achterstand. USV probeerde het wel maar kwam veel te weinig voorin. De eenzame spitsen Swen Meesters en Ron Meijerink hadden allebei een kansje, maar na ruim een half uur produceerde Ter Apel ’96 een replica van de eerste treffer. Dit keer ging de doorbraak over de rechterflank. Bart Huizing knikte de voorzet eenvoudig binnen (2-0). Na rust hield het humeur van de USV supporters gelijk tred met de gevoelstemperatuur. Dat zakte ver onder het nulpunt. Want USV toonde nauwelijks daadkracht en werd dan ook zelden gevaarlijk. De aansluitingstreffer kwam in de 68e minuut letterlijk uit de lucht vallen. De als spits ingevallen Bas Chierandjoe was lastig voor de verdedigers van de thuisclub waardoor de bal ineens panklaar lag voor Sander Schaeffer (2-1). Maar het onsamenhangende USV was en bleef onder de maat. Daardoor kon Ter Apel ’96 binnen 5 minuten de marge herstellen. Doelman Martijn Scheper had nog een redding in huis, maar Bart Huizing reageerde sneller dan de USV defensie (3-1). De handige Huizing maakte even later ook nog zijn derde treffer (4-1). Het grootste deel van het kleumende publiek had toen al een warmere plek opgezocht.

Beeld uit de heenwedstrijd in een ijskoud Ter Apel.

De eerste competitie-editie op sportpark Hulsterlanden van USV- FC Ter Apel ’96 begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is J.A.H. Brussen.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag zijn er meteen al 3 wedstrijden om 8.30 uur. Ook rond de lunch is er genoeg te kijken.  Vanaf 14.30 uur worden de velden bezet door MO 17-1 (thuis tegen VSCO) en natuurlijk de kampioenen van USV 2. Zij kunnen freewheelen tegen Lemelerveld. Op zondagmorgen 10.00 uur krijgt USV 2 bezoek van MSC/Amslod uit Meppel.

Complete weekendprogramma + doordeweekse inhaalwedstrijden

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!