Eerste nederlaag USV.

Tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie oefende/bekerde USV tegen een 5e klasser (IJhorst), tegen 4e klassers (Wacker, Balkbrug) en tegen collega-3e klassers (Havelte, Protos). Telkens bleef USV ongeslagen. Na het bezoek van 2e klasser Zuidwolde weet USV ook weer wat verliezen is (2-3).

Vergeleken met afgelopen zondag hield trainer Yves Heskamp in de eerste helft zijn complete middenveld aan de kant. Daardoor was USV voortdurend zoekende. De spitsen Ron Meijerink en Leon Kooiker werden slechts sporadisch bereikt. En als dat al gebeurde was dat met een lange bal naar voren. Bij Zuidwolde liep het allemaal net wat makkelijker, net wat soepeler. De 0-1 van Frans Capellen na ruim een half uur hing dan ook al een tijdje in de lucht. Maar een minuut later leverde Swen Meesters vanaf links een schitterende voorzet af. Precies op het hoofd van eindstation Leon Kooiker, die zo de stand weer in evenwicht bracht (1-1). In de extra tijd ging Zuidwolde alsnog met een voorsprong aan de thee. Dit doelpunt verdiende geen schoonheidsprijs. In de flipperkast voor het doel van Martijn Scheper zette uiteindelijk Frans Capellen USV op tilt (1-2). Na rust en de nodige wissels meldde USV zich wat vaker op de helft van Zuidwolde. In de 52e minuut mocht Martijn Verburg daar veel meters maken. De zelden scorende verdediger besloot zijn aanvallende actie met een prachtige afronding (2-2). Dit keer was het Zuidwolde dat snel reageerde. Ook dit doelpunt kreeg applaus. De aanval was prima, de beslissende voetbeweging van Wessel Buning meer dan fraai (2-3). Daarna kregen beide ploegen nog kansen om iets aan de score te veranderen. Namens USV waren Jonatha Cesario en vooral Stefan Klein tegen sluitingstijd nog heel dicht bij de gelijkmaker. Maar uiteindelijk bleef het bij een 2-3 zege voor Zuidwolde. Gezien de hele wedstrijd was dat een terechte uitslag. Een oefenpartij waar beide trainers verder mee kunnen. Dat geldt ook voor arbiter Drenth, die een prima wedstrijd floot.

Onder het kunstlicht van veld 3 zet USV verdediger Kay Huzen een aanval op.  

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!