USV zondag op bezoek bij THOR in Lippenhuizen

Na een spannende wedstrijd kon USV afgelopen zondag de eerste 3-punter van het seizoen bijschrijven. Zeker na rust liet tegenstander DIO Oosterwolde zien dat het niet voor niets wordt gerekend tot de toppers in de 3e klasse D. USV hield stand en wist zelfs in blessuretijd de krappe marge nog te verdubbelen. Een knappe prestatie en dit goede begin wil USV zondag graag een vervolg geven in het Friese Lippenhuizen. Daar is THOR de tegenstander. Die ploeg debuteerde zondag glansrijk in de 3e klasse met een 0-2 zege en dat nog wel in de derby der derby’s tegen Gorredijk.

Even voorstellen: THOR
Op 22 juni 1921 begon THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast) als gymnastiek- en turnvereniging. De voetbalafdeling werd officieel pas op 2 december 1955 opgericht.
THOR is nu een vereniging met diverse afdelingen zoals voetbal, volleybal, turnen, gymnastiek en jazzdans.

De voetbaltak schreef in mei van dit jaar clubgeschiedenis door de titel in de 4e klasse A te grijpen. De Liphúster voetballers promoveerden daarmee voor het eerst in het bestaan van de club naar de 3e klasse. En terecht. THOR was het hele seizoen met afstand de beste ploeg in de competitie.

THOR beschikt over 2 seniorenteams en doet ook mee in de 35+ en 45+ competitie. De jeugd is (deels) ondergebracht in de WTTC. De C staat voor Combinatie van 3 clubs: Wispolia, Tijnje en THOR.

In Lippenhuizen is men buitengewoon trots op het kunstgrasveld dat nu voor het 3e seizoen wordt gebruikt. In tegenstelling tot veel andere kunstgrasvelden heeft dit veld wel de maximale afmetingen. Het dorp Lippenhuizen telt zo’n 1400 inwoners en is onderdeel van de gemeente Opsterland. Net ten oosten van Gorredijk en ten noorden van Jubbega.

De wedstrijd THOR- USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Kobunder aan de Buorsterwyk 34, 8408 JA Lippenhuizen. Scheidsrechter is P. Kats.

Mee met de bus
Wie wil, kan mee met de bus. Evenals afgelopen jaar bieden USV en de supportersvereniging onze supporters de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Onder meer zondag naar THOR. Vertrek om 12.00 uur. De intekenlijst hangt in het clubgebouw op het publicatiebord (zie ook het bericht elders op deze site).

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Het weekend op sportpark Hulsterlanden begint al op vrijdagavond met een rondje in de 7:7 competitie. De vrouwen van USV ontvangen dan sv Zwolle en sv Nieuwleusen. Zaterdag gaan we om 9.00 uur van start met een rij aan jeugdwedstrijden. Om 13.00 uur verzorgen de JO 15 en MO 15 de lunchwedstrijden. Om 14.30 uur is het de beurt aan de MO 17 tegen Vilsteren en de JO 19 tegen JVC Dedemsvaart. Zondagmorgen om 10.00 uur spelen USV 2 en USV 3 thuis tegen respectievelijk Hoonhorst en Raptim uit Coevorden.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

1819 THOR kunstgras
De kunstgrasmat in Lippenhuizen ligt er verzorgd bij. 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!