USV na rust onherkenbaar bij THOR

Voor rust was er voor USV helemaal niks aan de hand op bezoek in Lippenhuizen. Het balletje ging op het glimmende kunstgras van THOR soepel van voet tot voet. Direct na de aftrap had Jonatha Cesario de score al kunnen openen en even later redde een verdediger van de thuisploeg miraculeus via de eigen doelpaal. De verdiende voorsprong kwam in de 28e minuut wat curieus tot stand. Een lage vrije trap van Thijmen Stegeman leek een eenvoudige prooi voor Jesse Bilstra, maar de doelman dook over de bal die zomaar in de verre hoek rolde (0-1). Tijdens de rust was iedereen het erover eens dat USV op alle onderdelen van het spel verder was dan de in 3e klasse debuterende thuisploeg. Hoe anders ging het na rust. THOR zette een paar tandjes bij en USV raakte meteen van de leg. De halverwege ingevallen spits Ron Meijerink had het Friese vuur tot twee keer toe kunnen doven. Een bekeken lob plofte net naast het doel van de kansloze Bilstra. Even later had hij de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal in de armen van de sluitpost. Daarna verloor USV definitief alle grip op de wedstrijd. De ploeg grossierde in verkeerde passes, verloor overal op het veld de duels en kwam totaal niet meer in stuk voor. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Die viel na ruim een uur. Niet toevallig door smaakmaker Sonson Lyklama. Het grote talent met Haïtiaanse wortels speelde in het tweede bedrijf veel verder naar voren en had een schitterende afronding in huis (1-1). Van USV werd er nog steeds niets vernomen. THOR rook meer en meer de overwinning. Die was in de 78e minuut binnen handbereik. Chiel de Weerd was te laat met zijn sliding. USV ontsnapte omdat de snoeiharde strafschop van Remco de Jong door de lat werd gekeerd. Ook daarna bleef THOR het proberen, maar USV doelman Martijn Scheper voorkwam erger. Zondag gaat het verder met een thuiswedstrijd tegen Havelte. Aanvang 14.00 uur op ‘sportpark Hulsterlanden.
1819THOR USV
Sander Schaeffer jaagt op een middenvelder van THOR. Na rust werden de Friezen steeds sterker.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!