Groeten uit…Lippenhuizen.

Alweer voor het derde seizoen is USV 1 ingedeeld in district Noord. Na 4 E, 3 C, nu in 3 D. Het betekent ook voor het derde seizoen achtereen een kennismaking met een rij aan onbekende tegenstanders en accommodaties.

Eerst maar even een stukje geschiedenis. Over die brandende vraag wat toch de herkomst is van de naam van het sportpark.  Nee, de Kobunder heeft niks te maken met de bunder, waarmee onze eigen boer Kok een lapje grond van circa 10.000 m2 pleegt aan te duiden. Het zit zo. In een ver verleden werd met een Kobunder een kievit bedoeld. De vogel legde kennelijk graag een ei in deze regio. En nu we het toch over niet alledaagse namen hebben. THOR staat voor Tot Heil Onzer Ribbenkast. Ooit opgericht als turn- en gymnastiekvereniging kun je je daar nog wel wat bij voorstellen. Of voetballen ook wel zo gezond is voor lijf en leden valt overigens te betwijfelen. Strompelende bewijzen van het tegendeel vallen wekelijks waar te nemen.

Het vertrouwen in de medemens is groot. Op de Kobunder geen fuik met aan het eind een kassahokje. Je kunt het sportpark zo betreden. Op een schoolbord staat met wit krijt het verzoek om je verderop even te melden om de entree te voldoen. Met ook de mogelijkheid een lootje te kopen. Aan het tafeltje onder het afdak kun je meteen een beker koffie bemachtigen. De prijzen zijn net als de clubmensen achter de tafel zeer vriendelijk. € 2,- voor de entree en € 0,50 voor het lootje. Een meevaller. Vorig seizoen betaalden we regelmatig het dubbele tarief. De kantine is onderdeel van een fraai gebouw. Nieuwleusen is sinds kort verrijkt met De Spil. Dit voorjaar werd in Lippenhuizen het lint doorgeknipt van zeg maar een klein Spilletje. Ook dit is een prachtig gebouw. Met net als in Nieuwleusen plaats voor onderwijs en tal van andere activiteiten voor de inwoners van het 1400 inwoners tellende dorp. Door de gebruikte materialen en kleuren doet het interieur warm aan. Op het dak ligt uiteraard een flinke partij zonnepanelen. Het Heineken bier wordt getapt in een plastic fluitje. Wat nu? Zijn de USV supporters deze zomer overgestapt op een andere diëtist? Heeft de gehaktbal plaats moeten maken voor de frikadel? Nee, het bleek een kwestie van overmacht. De keuken had niet gerekend op zoveel gasten uit Nieuwleusen. En wist al helemaal niet dat ze nogal hongerig zijn naar de bal. Bij THOR hebben ze 1 veld. Sfeervol omringd door het nodige groen. Het kunstgras is nog vrij nieuw. Waarbij niet is bezuinigd op de rubberen korrels. In de wintermaanden komen ook clubs uit de buurt langs om er te trainen en te spelen. Zoals Tijnje en Jubbega. Voor THOR een leuke bron van extra inkomsten. De voetballers van THOR schreven vorig seizoen historie. Bij Sint Jacob werd de titel gepakt en daarmee speelt de club voor het eerst in het bestaan in de 3e klasse.  Vooral dankzij Sonson Lyklama. De tiener werd  verkozen tot speler van het jaar. De geboren Haïtiaan maakte uitstapjes naar de jeugd van Drachtster Boys en Heerenveen, maar is nu terug en goud waard voor THOR. Vorige week in de burenruzie tegen De Gordyk (Gorredijk) was hij meteen weer op dreef. Tegen USV begon hij achterin, maar zijn gelijkmaker verried zijn aanvallende klasse. Goede kans dat hij opnieuw wordt gescout en zijn gesigneerde geelzwarte shirt in een lijstje komt te hangen naast die van andere prominente THOR spelers. De oer Friese coach Foppe de Haan kennen we allemaal. Ook het trapveldje voor de jeugd is naar hem vernoemd ‘It fjild fan Foppe’. Maar denk ook Jan Kromkamp, die onder meer voor Oranje, PSV en Liverpool speelde. Tot Hier Onze Reportage.  De groeten uit… Lippenhuizen.

De mooie accommodatie van THOR. Veel supporters staan er hoog en droog onder het afdak. Nou ja, droog...

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!