USV zondag op bezoek in Mildam

Het voelt nog als onwerkelijk, maar het is toch realiteit. Vrijdag nog de afscheidsdienst van onze Evert in ons clubgebouw. En op zaterdag en zondag wordt er gewoon weer gevoetbald. Na de toch wel verrassende bekerwinst tegen 2e klasser Den Ham, heeft USV 1 nu 2 uitwedstrijden voor de boeg. Om te beginnen zondag in en tegen Mildam. Kan USV de opsteker in de beker een vervolg geven in de competitie? Heel makkelijk zal dat niet worden. De Friezen doen met een 4e plaats prima mee op de ranglijst en behaalden 13 punten tot nu toe.. .

Even voorstellen: Mildam

Mildam is een dorp in de Friese gemeente Heerenveen. Het ligt aan de oostkant van Heerenveen in een bosrijke omgeving bij rivier de Tjonger. Het dorp telt zo’n 750 inwoners. USV heeft al een respectabele leeftijd, maar in Mildam begonnen ze nog eerder met voetballen. Namelijk in 1929. Eigenlijk dankzij het college van B&W. Dat gaf destijds opdracht om de plaatselijke Schoterlandsweg te asfalteren. De wegwerrkers trapten regelmatig een balletje met de dorpsbewoners, waarmee de aanzet tot het oprichten van een voetbalvereniging werd gegeven. De club doet met 5 seniorenteams mee aan de competitie. Er zijn 2 vrouwenteams en een handvol jeugdteams. Mildam speelde jaren achtereen in de 5e klasse. In het seizoen 2015/2016 sloot Mildam het debuut in de 4e klasse af met een 6e plaats. Die eindklassering was er ook een seizoen later. Maar toen met een periode op zak. Via winst in de nacompetitie tegen Oldeboorn vond Mildam de weg naar de 3e klasse. Daar wist de ploeg vorig seizoen net boven de gevaarlijke plaatsen te eindigen. Mildam is dus duidelijk een club die in de lift naar boven zit.

1819Mildam teamfoto
Mildam, de tegenstander van zondag.

De eerste ontmoeting ooit tussen Mildam en USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Wissel. Het adres is De Wissel 2A, 8454 KT Mildam. Scheidsrechter is J. Struijs.

Mee met de bus
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar Mildam. Vertrek om 12.15 uur.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
De balans tussen thuis en uit slaat dit weekend opvallend door naar de uitwedstrijden. Zaterdag beginnen op sportpark de eerste wedstrijden van de jeugd om 9.00 uur. Om 13.00 uur spelen JO 17 en USV MO 13 een thuiswedstrijd. Om 14.40 uur gaat de laatste wedstrijd van de dag tussen USV 2 (zat) tegen Olympia ’28. Op zondag speelt niet alleen USV 1 een uitwedstrijd. Ook USV 2 en 3 spelen hun wedstrijd op locatie. Al met al een rustig weekendje op sportpark Hulsterlanden.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!