Uitslagen en wedstrijdverslagen Jeugd dd 17 november 2018

USV JO8-1 – SJO FC Dalfsen JO8-2 (9-2)
Vandaag weer een mooie wedstrijd voor de boeg tegen Dalfsen. Vorige keer werd het 12-2. Het is vroeg en koud, na een minuut stilte voor Evert gaan we beginnen. Al heel snel scoort Dalfsen 1-0…..dat zijn we niet gewend. Gelukkig weten we snel de achterstand weer gelijk te krijgen en lopen we snel uit. Onze keeper Meroy doet goede zaken en weet veel ballen te keren, onze ballen gaan er wel in en daardoor lopen we uit ondanks dat we weleens beter hebben gespeeld. Na afloop nog mooie penalty serie die we allemaal benutten. Snel warme douche en op naar volgende week tegen Hattem.

Vroomshoopse Boys JO9-2 – USV JO9-2 (1-3)
De zon kwam net boven de horizon uit en de bomen waren stijf bevroren, toen we het veld op liepen. Gelukkig hadden de jongens veel zin in de wedstrijd en met deze temperaturen wilden ze ook wel flink aan de slag. De eerste helft ging gelijk op. Er waren kansen aan beide kanten, maar goed keeperswerk stond het eerste doelpunt in de weg. Vlak na rust viel dan toch de eerste toen Roan vanuit een corner indribbelde en hoog en mooi in het dak schoot. Zoals het grote Oranje, speelden we geconcentreerd! We bleven daardoor gevaarlijk en al gauw kwam het tweede doelpunt van Tijn. Na een goede aanval van de tegenstander kwam ook het tegendoelpunt, dus werd het nog even spannend. Uiteindelijk waren we de betere partij en wisten nog een derde te maken. Een mooie pot met een goed spelend USV!

WVF JO9-3 – USV JO9-1 (5-4)
Op naar Westenholte om daar tegen WVF JO9-3G te spelen. WVF heeft één veld beschikbaar voor de JO8, JO9 en JO10 teams en deze is op de zaterdag volledig bezet. Voor aanvang van de wedstrijd werd ons medegedeeld dat er na de wedstrijd geen penalty’s werden genomen. Dit i.v.m. de volgende wedstrijd op het veld. Geen discussie mogelijk het is een besluit van de club! Omdat het veld dus zeer intensief gebruikt wordt was het eigenlijk ook onbespeelbaar. Maar goed daar hadden beide teams mee te doen. Na een rommelige warming-up ging de wedstrijd van start en binnen een minuut stonden we al met 1-0 achter. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarin onze spelers het fysiek af en toe moesten afleggen. De rust werd bereikt met een 3-1 achterstand. Met een tactische omzetting in de tweede helft en zeer goed voetbal kwamen we zelfs op een 3-4 voorsprong. In de laatste 5 minuten zette WVF nog een keer aan wat resulteerde in een 5-4 eindstand. Ondanks het nipte verlies hebben we een mooie wedstrijd gezien waar Sarah, Chloe, Levi, Joris, Niels en Stijn alles hebben gegeven op een veld wat je eigenlijk geen voetbalveld mag noemen.

USV JO10-1g– JVC DedemsvaartJO10-3 (3-8)
Zaterdag 17 november speelde JO10-1G thuis tegen Dedemsvaart JO10-3.
Voorafgaand aan de wedstrijd hebben beide teams een minuut stilte gehouden rondom de middelstip ter nagedachtenis aan Evert Runhart.
Tijdens de wedstrijd waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd, maar Dedemsvaart had net de overhand. De tegenstanders liepen wat beter vrij dan USV, en kregen daardoor meer echte kansen die er ook in gingen. Aan de kant van USV konden we af en toe ook aanvallen, maar kwamen niet genoeg in scoringspositie. Tijdens de rust keken we tegen een achterstand van 0-5 aan.
In het begin van de tweede helft ging het beter en scoorden we 2x, zodat de stand 2-5 werd. Deze stijgende lijn konden we helaas niet doortrekken. Uiteindelijk heeft JO10-1G verloren met 3 - 8.

SV Zwolle JO11-2g – USV JO11-1 (4-0)
Terechte nederlaag tegen de koploper. Voor de wedstrijd wisten we dat we Adnan zouden missen als verdediger en derhalve de opstelling vandaag aangepast van 2:3:2 naar 3:2:2. En dat ging boven verwachting. Natuurlijk was het doordat we spelers op andere posities hadden gezet aanvallend een stuk minder maar verdedigend stond het goed. Elk kwart een doelpunt tegen. Op het laatst kregen we nog enkele schietkansen echter deze verdwenen net naast de goal. Na de wedstrijd kregen de boys complimenten van de tegenstander. Op naar de volgende training cq wedstrijd.

Berkum JO12-2 – USV JO12-1 (4-3)
Vandaag uit naar Berkum waar we de wedstijd uiteraard begonnen met een minuut stilte op de middenstip. We wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden en dat was het!
Het was een spannende strijd en we hebben zelfs even voorgestaan met 1-2, helaas konden we dit niet vasthouden en tot in de laatste seconde van de laatste minuut stonden we een verdiende 3-3.
In de laatste seconde moesten wij het gelijkspel inleveren door een treffer van Berkum.
De jongens hebben hier ondanks het verlies een ware prestatie geleverd, stuk voor stuk hebben ze super gespeeld en we konden met opgeheven hoofd weer richting Nieuwleusen.

USV MO13-1 – CSV’28 MO13-1 (1-5)
Vandaag speelden we thuis tegen CSV. We speelden een goede wedstrijd en scoorde het eerste doelpunt. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar zij scoorden iets meer. Met rust stond het 1-3. Helaas vielen bij ons een aantal speelsters uit. Toch hebben we goed doorgezet. Zij scoorden nog 2x. Al met al hebben we een wedstrijd gezien met veel inzet. Volgende keer beter.

JVC Dedemsvaart JO13 – USV JO13-1 (0-1)
Vanochtend in alle vroegte uit naar JVC. Een wedstrijd die USV op papier zou kunnen winnen. Na de warming-up, eerst een minuut stilte rond de middelcirkel ter herinnering van Evert. USV ging goed van start en dit resulteerde in een mooi doelpunt in de 10e minuut. 0-1 werd ook de tussenstand. In de pauze een korte pep-talk. We staan voor maar we zijn er nog niet. De 2e helft kwam JCV veel beter uit de startblokken. JVC speelde feller en kreeg de overhand in de 2e helft. Een slechte 2e helft van USV maar door inzet toch de voorsprong weten te behouden. Eindstand 0-1.

USV JO13-2 – Hardenberg ’85 JO13-2 (5-0)
Ook hier een rustige gedenkminuut. Daarna goed van start gegaan. Door keurig samenspel, veel communicatie en coaching met 2-0 de rust in. Na de rust lekker kunnen doorspelen en uiteindelijk met 5-0 afgesloten. Goede tegenstander. De jongens moesten er wel hard voor vechten. Goed gespeeld!

Genemuiden SC MO15 – USV MO15-1 (3-2)
Vanochtend om half 11 stonden we al op het veld van Genemuiden. In het begin ging het gelijk op. Aan het einde van de eerste helft lukte het Genemuiden om op 1-0 voorsprong te komen. Na de rust zijn we heel goed gestart. Daardoor stond Genemuiden erg onderdruk, maar het lukte ze toch om de 2-0 te scoren. Na dat doelpunt gingen we goed verder. Door 2 goede aanvallen lukte het ons om 2 keer achter elkaar te scoren. In de laatste minuut lukte het de tegenstander om nog een doelpunt te maken. Helaas met 3-2 verloren, maar wel goed gespeeld.

Berghuizen MO15-2 – USV MO15-2 (6-4)
Hoe zullen we vandaag eens beginnen met het verslag: wat een offday !
Oorzaak (geen idee) : laat in de middag voetballen of de lange reis van een uur rijden naar Oldenzaal of onderschatting of toch teveel in gedachten na de minuut stilte voor Evert ? De meiden kwamen er al gauw achter, dat het niet altijd van zelf gaat. De eerste helft was zeer slecht, want we werden op alle fronten van het voetbal afgetroefd door de meiden van FC Berghuizen. Geen gretigheid, slap in de duels, onrustig, vergaten te voetballen, dus dan wordt het wel heel moeilijk om te winnen. Maar de 1-0 viel uiteindelijk pas in de 23e minuut. Maar de USV meiden herstelden dit in de 25e minuut al met de 1-1. Maar blijkbaar dachten ze, dat het wel weer goed kwam, want voordat ze het wisten, kregen ze in de 27e minuut alweer de 2-1 om de oren door miscommunicatie in de achterhoede. Nog niet bekomen van de schrik, kregen ze in de 30e minuut ook al de 3-1 om de oren. In de rust moest de trainer even zijn ongenoegen (lees : schaamte / woede) op een nette manier kwijt aan de meiden. Wat een wanprestatie was de eerste helft voor een koploper! Nadat de vele minpunten waren besproken, toch een aantal positieve punten aangekaart en de meiden verteld, dat ze nog 35 minuten hadden om het te herstellen. Dat was te zien, want de 2e helft was een compleet andere wedstrijd, want met strijd en teamgeest werd al gauw de 3-2 gescoord. Maar in plaats van door te drukken, waren ze weer even de kluts kwijt en kregen we binnen 10 minuten alweer 3 doelpunten om de oren. Een verloren zaak dus vandaag, helaas tegen een nummer 8 van de ranglijst. Maar de USV meiden bleven knokken voor een beter resultaat, maar het wilde maar niet lukken in de 2e helft. Toch schoot Loïs vanuit een vrije trap een mooie 6-4 binnen. Helaas zat het verder niet mee, want 5 minuten voor het einde hadden we eigenlijk een penalty moeten krijgen voor een 100% handsbal in de 16 meter van Berghuizen. Maar de scheids durfde hem niet te geven, want anders was het nog spannender geworden (6-5?)……….Waarschijnlijk hebben we vandaag het kampioenschap verspeeld, maar toch hebben we al een hele mooie competitie achter de rug en zijn we supertrots op onze meiden. Ondanks het dure verlies van vandaag, blijven we toch gaan voor een zo hoog mogelijke klassering !!! Volgende keer beter meiden !!!! Volgende wedstrijd is tegen de nieuwe koploper !

Vroomshoopse Boys JO15 – USV JO15-2 (2-2)
Ook in Vroomshoop hebben we het eerbetoon aan Evert gedaan d.m.v. een minuut stilte.
Vandaag tegen de koploper, die nog tegen niemand een punt heeft verspeeld. Op inbreng van de spelers zelf spelen we met een defensieve opstelling. Als leiders hebben we hier gehoor aan gegeven, het systeem 4-4-2 hebben we uitgelegd, 2 muren als verdediging, 2 snelle jongens voorin voor de counter. Dit pakte fantastisch uit, het was een echte wedstrijd om van te smullen…
In de 1e helft was Vroomshoop verrast van ons spel, we gingen er vol voor met z’n allen…
De stand maakte ons niets uit, we gingen voor lekker voetballen en de tegenstander het zo moeilijk mogelijk maken. Dit werd uitmunten uitgevoerd, met als klapper 10 seconden voor rust de 0-1.Dit werd als een mokerslag in Vroomshoop ontvangen, de kopjes gingen gebogen de kleedkamer in.
Voor ons was dit reden om nog meer gas te geven, en tegelijkertijd scherp te blijvenNa rust was het gelijk Vroomshoop dit vol voor de gelijkmaker ging, maar ja, als je countervoetbal speelt geeft dit tegelijk ook kansen, met een prima goal tot gevolg, het stond 0-2.
Langs de zijlijn hoorden we de toeschouwers al morren, dit kennen ze niet in Vroomshoop…
Reden voor ons om waakzaam te blijven, Sil (onze keeper) deed het fantastisch, maar Vroomshoop wist snel de 1-2 op het scorebord te zetten. De jonge scheids in opleiding floot goed, en zag correct dat een speler van ons werd neergehaald binnen de 16 meter. Een strafschop tot gevolg.
We konden Vroomshoop de mokerslag geven, dat was ons doel. Helaas miste onze strafschop het doel…. We bleven scherp, de druk werd steeds groter, met de gelijkmaker 2-2 tot gevolg.
Het kon alle kanten op gaan, een echte spannende pot voetbal zoals het hoort te zijn.
Collin hield nog een bal van de lijn, Dylan had nog wat kansen, maar het bleef 2-2.
Een groot compliment aan het gehele team, het eerste team dat punten heeft afgesnoept van de koploper, iedereen was vol lof over de wedstrijd, en we hebben heerlijk genoten van deze pot voetbal. Op na de volgende wedstrijd “De derby tegen SV Nieuwleusen”, op veld 1 zoals aan de spelers is beloofd (planners, hou hier rekening mee!! ) JO15-2 speelt zaterdag 24 nov. Op veld 1.
En als kers op de taart gaan we ’s avond lekker genieten van ons teamuitje, PEC Zwolle – ADO.
Op naar weer een mooie voetbal week……..

Rohda Raalte JO15-4 – USV JO15-3 (3-6)
Mede door het slechte veld ,hadden de jongens het niet makkelijk
De tweede helft ging het iets beter en hebben we verdiend gewonnen.

SJO JCO MO17-1 – USV MO17-1 (2-2)
Geen verslag ontvangen.

USV JO17-1g – JVC Dedemsvaart JO17-4 (13-1)
Geen verslag ontvangen.

JCLE JO19-1 -USV JO19-1 (7-1)
Geen verslag ontvangen.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!