USV zondag op bezoek bij Read Swart

Afgelopen zondag in Mildam slaagden de thuisclub en USV er geen moment in het kleumende publiek te vermaken. Op het moeilijk bespeelbare veld had de thuisclub aan een treffer voor rust genoeg om de 3 punten veilig te stellen. USV kon er weinig tegenover stellen en zakte verder weg op de ranglijst. Ook komende zondag reist USV richting Heerenveen. In De Knipe is Read Swart de tegenstander. Read Swart verschafte zich vorige week juist wat lucht door rode lantaarndrager Havelte met 0-1 te kloppen.

Even voorstellen: Read Swart
De Knipe is een dorp in de Friese gemeente Heerenveen, gelegen iets ten oosten van deze grotere plaats. Het dorp telt zo’n 1500 inwoners. In De Knipe werd door allerlei voorgangers al vanaf 1920 tegen een bal getrapt. Dit leidde uiteindelijk in 1929 tot de oprichting van Read Swart. De club telt 4 seniorenteams, een paar 35+ teams en is bij de jeugd in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd. En natuurlijk trappen ook de vrouwen er tegen een bal. Met een paar uitschieters naar boven en naar beneden acteerde Read Swart toch veelal in de 4e klasse. Daarom was het afgelopen juni groot feest in De Knipe. De hoofdmacht won in de nacompetitie met 3-1 van Warga en promoveerde naar de 3e klasse.

1819Read Swart
Van dit team van Read Swart zullen de meeste spelers zondag aan de kant staan.

Historie Read Swart en USV
Huh…die is er toch niet? Nou, die is er wel degelijk. Dan moeten we terug naar 2003. Toen organiseerden Arne Meesters en Arie Bovenhoff voor de eerste keer tijdens de Pinksteren het 12- Provinciëntoernooi op sportpark Hulsterlanden. De naam zegt het al: uit elke provincie van Nederland was een team aanwezig. Friesland werd vertegenwoordigd door Read Swart. Het toernooi kende 6 edities en telkens was deze ploeg van de partij. Op 30 mei 2004 stonden USV en Read Swart tegenover elkaar in de halve finale. USV was beter, maar wist niet te scoren. Ook niet toen de keeper van Read Swart wegens hands buiten de 16 naar de kant moest. Integendeel, met een man minder wisten de Friezen vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te scoren. De finale tegen De Spartanen uit Wognum leverde geen winnaar op. Toen de 13e strafschop werd gestopt door de keeper van de Noord-Hollanders, moest Read Swart genoegen nemen met de 2e plaats. Dat mocht in de 3e helft de pret niet drukken. Hier kwam Read Swart elke jaar weer uitstekend voor de dag. USV bewaart er goede herinneringen aan.

De eerste competitie-ontmoeting ooit tussen Read Swart en USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Jister, Jan Jonkmanweg 4, 8456 HV De Knipe. Scheidsrechter is S. Keller. .

Ga mee met de bus
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar De Knipe. Vertrek om 12.15 uur.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Met een lage rij aan wedstrijden wordt het zaterdag een drukke dag. We beginnen om 9.00 uur met de JO 9-2 tegen DOS ’37. Vroeg uit de veren dus voor de Vriezenveners. Rond de lunch zijn er de nodige wedstrijden terwijl vanaf 14.30 uur JO 19-1 de afsluiter verzorgt tegen Heino. Op zondagmorgen het dorpsduel tussen USV 2 en Dalfsen. USV 2 verdedigt de koppositie. Aanvang 10.00 uur. Op hetzelfde moment begint USV 3 aan de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!