Groeten uit…De Knipe.

Alweer voor het derde seizoen is USV 1 ingedeeld in district Noord. Na 4 E, 3 C, nu in 3 D. Het betekent ook voor het derde seizoen achtereen een kennismaking met een rij aan onbekende tegenstanders en accommodaties.

Het is eerste kerstdagweer. Grijs, koud, snel donker. Maar we zitten niet aan een tafel met kaarsjes en een gourmetstel. We toeren richting De Knipe. Je komt er via Mildam, de bestemming van een week eerder. Je kunt ook een eindje doorrijden en bij het stadion van Heerenveen rechtsaf slaan. We zijn niet extreem vroeg, toch biedt de parkeerplaats alle ruimte. De kassabemanning is nergens te ontdekken. Dat scheelt € 2,50 horen we later. Maar misten zo ook de kans om een lootje te kopen. Het programmablad ziet er keurig uit. De kantine is vooral knus. Een soort van bruine kroeg met veel hout. Aan de muren een ode aan ver vervlogen tijden. Met kleine portretjes van elftallen en een prijzenkast gevuld met lauwertakken. Daar kon je vroeger na het spelen van seriewedstrijden mee thuiskomen. We keken alweer uit naar een flesje Amstel, maar hier zien we toch een noordelijke trendbreuk. Bier uit de tap van Hertog Jan voor  € 1,75. Een affiche in de kantine suggereert dat heel sportpark De Jister een rookvrij gebied is. Maar buiten op het terras kringelen de rookpluimen nog vrolijk de laaghangende nevel in. Wil je als trainer doordeweeks eens wat anders doen met je selectie? Dan ben je hier aan het goede adres. In de hoek van het sportpark ligt een survivalbaan met alles erop en eraan. Opvallend zijn de klapstoetjes die aan de muur van het kleedgebouw zijn gemonteerd. Het bleef gissen naar het idee erachter. Daar waar in de wandtegel achter de deur met “Manlju’ subtiel een rood clubkleurtje is verwerkt, zijn de  stoetjes blauw. Zullen we eens een gokje wagen? Misschien voor een zacht prijsje overgenomen uit het nabijgelegen Abe Lenstra stadion. Het hoofdveld wordt aan de ene zijde geflankeerd door een rij huizen. Wie even tot rust wil komen kijkt de andere kant op voor een onmetelijk vergezicht op groene weiden. Waar een handvol koeien loopt te grazen. Nee, die zitten bepaald niet opgehokt. Het scorebord staat prominent op de middenlijn. De klok geeft echter de gewone tijd aan, zodat je zelf even mee moet rekenen. Het kon de USV supporters niet gauw genoeg 15.48 uur worden, Dan zaten de 90 minuten erop. Nu nog de blessuretijd overleven. Het lukte. Zomaar weer eens overwinning op vreemde bodem. Terwijl we de De Knipe verlieten, kwamen we langs café De Knyp en langs kapper – hoe kan het anders --  De Knipper. Toen was het slotakkoord voor deze aflevering een inkoppertje: 3 punten in De Knippe! 

Met de groeten uit… De Knipe.

(door Ben Schuurman).

 

Deze dames hebben het in de rust wel gezien en gaan naar binnen.

 

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!