USV zondag thuis tegen Steenwijker Boys.

Na de zwaarbevochten zege van vorige week bij Read Swart en de midweekse bekeruitschakeling in en tegen Dalfsen  (4-1) speelt USV zondag na een maand weer eens thuis voor de competitie. En krijgt met Steenwijker Boys bezoek van een oude bekende. Een belangrijk duel aan de onderkant van de ranglijst. Steenwijker Boys verloor vorige week met 0-3 van Dwingeloo en staat voorlaatste. Wel moeten er nog minuten worden ingehaald tegen Oldemarkt.

Even voorstellen Steenwijker Boys

De club werd in 1947 opgericht als Voetbal Vereniging Verlaatseweg (VVV), maar al gauw omgedoopt tot Steenwijker Boys. De markante volksclub heeft een belangrijke sociale maatschappelijke functie binnen de gemeenschap. Velen voeten zich thuis bij het spontane en warmbloedige karakter van  de club. Steenwijker Boys is op zondag met 4 elftallen actief in de competitie. Zaterdag 1 speelt 5e klasse standaard. Ook beschikt de club over een vrouwenteam. Steenijker Boys speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse. In beide vorige edities werd beslag gelegd op de 8e plaats.

Historie USV - Steenwijker Boys

Voor de eerste ontmoeting moeten we terug naar het seizoen 1986/1987. Toeval bestaat niet. Bij USV stond toen Herman Heskamp als trainer aan het roer. Inderdaad, de vader van huidige trainer Yves. Er volgden daarna nog 3 onderlinge competitieduels op sportpark Hulsterlanden. Stuk voor stuk in de 1e klasse  van de afdeling Zwolle. Even op een rijtje:

14 september 1986: USV- Steenwijker Boys 3-4 (0-1). Geert de Ruiter 0-1, Henk van Arnhem 0-2, Johnny Mans 0-3, Geert de Ruiter 0-4, Arne Meesters 1-4, Bert Ruinemans 2-4, Sijbe Pluim 3-4.

1 mei 1988: USV- Steenwijker Boys 6-1 (2-0). André Hoogeveen 1-0, 2-0 en 3-0, Koop Krul 4-0, Jack de Ruiter 4-1, Ben Schuurman 5-1, Fred Bouwknegt 6-1.

9 oktober 1994: USV- Steenwijker Boys 3-0 (0-0). Fred Bouwknegt 1-0 en 2-0, René Kok 3-0.

26 september 1995:  USV- Steenwijker Boys 3-1 (1-0). René Kok 1-0 en 2-0. Jack Mijnheer 3-0, Arno Nijenhuis 3-1.

En er is nog een aardig linkje tussen beide clubs. Want wie kent hem nog? Jacco van Dijk. De ijzervreter met zwabberknieën kwam over van de Boys en speelde rond 2007 15 wedstrijden (3 goals) in de hoofdmacht van USV. De  wedstrijdmentaliteit van de middenvelder sprak bij veel supporters tot de verbeelding.

De nieuwste editie USV - Steenwijker Boys  begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag wordt er om 9.00 uur afgetrapt met een rij wedstrijden van de jeugd. Met om 11.00 uur ook een rondje 4 tegen 4. Om 13.00 uur de lunchwedstrijden met MO 13-1 en JO 17-1. Vanaf 14.30 uur komen JO 15-1 en USV 2 (zat) in actie. Mat als tegenstanders Hardenberg ’85 en Genemuiden.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Kay Huzen hield zondag in De Knipe achterin de boel op slot en zette USV woensdag op voorsprong in Dalfsen.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!