USV zondag op bezoek bij Dwingeloo

Na afloop van het thuisduel van afgelopen zondag tegen Steenwijker Boys keken beide ploegen wat zuinig naar de 2-2 einstand. De gasten omdat ze na een 0-2 voorsprong USV vlak voor tijd nog langszij zagen komen. USV omdat de uitstekende 2e helft in schril contrast stond met het totaal mislukte 1e bedrijf. Met de (overigens korte) winterstop in zicht krijgt USV te maken met de top van de ranglijst in 3D. Om te beginnen staat komende zondag de uitwedstrijd tegen Dwingeloo op het programma. De koploper is thuis nog ongeslagen en stond alleen Trinitas een remise toe.

Even voorstellen: Dwingeloo
Het dorp Dwingeloo maakt deel uit van de Drentse gemeente Westerveld en telt zo’n 2.500 inwoners. Volgens kenners heeft Dwingeloo de ‘mooiste brink’ van de hele provincie. De voetbalclub werd opgericht in augustus 1946. Of werden ze toen heropgericht? Helemaal duidelijk is dat niet. Wel is zeker dat er al vanaf 1931 in een soort verenigingsverband tegen een bal werd getrapt. De club speelt met 4 seniorenteams in de competitie. Uiteraard is er een vouwenteam en er doen 3 teams (m/v) mee aan het 7 tegen 7 voetbal. Bij de jeugd is Dwingeloo in alle categorieën vertegenwoordigd. De roodwitten spelen al jaren in de 3e klasse. Met in het seizoen 2013/ 2014 een kort uitstapje naar de 2e klasse. Vorig seizoen eindigde Dwingeloo als 5e in 3D. Afgelopen zondag werd thuis met 2-0 van Renado gewonnen.

1819 Dwingeloo
Het fraai gelegen sportpark in Dwingeloo  met rietgedekt clubgebouw. 

Historie Dwingeloo en USV.
Die is er niet als het gaat om competitie-/ bekerwedstrijden. Wel was er die ene memorabele ontmoeting op zondag 12 augustus 2012. Al was het voor USV een wedstrijd om snel te wissen uit het collectieve geheugen. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenden beide ploegen tegen elkaar op een bijveld van sportpark De Hulsebosch. Het werd een enorme veegpartij. Al na 5 minuten stond Dwingeloo met 3-0 voor. Bij rust was het 6-1, met een USV treffer van Sander Schaeffer. Ook na rust moest het telraam erbij. Eindstand 11-2. Namens USV benutte Nieck de Weerd een penalty. Aan het einde van dat seizoen zou Dwingeloo promoveren naar de 2e klasse en USV afdalen naar de 5e klasse. Het verschil van 3 klassen was die warme zomermiddag al zichtbaar.

De eerste competitie-ontmoeting ooit tussen Dwingeloo en USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Hulsebosch, Westeinde 1, 7991 RS Dwingeloo. Scheidsrechter is R. Vos.

Géén bus naar Dwingeloo
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Dwingelool niet onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
De zaterdag wordt afgetrapt door USV JO 9-2 met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Balkbrug. De kraker van de dag begint om 10.55 uur. USV MO 15-2 heeft tegen Vroomshoopse Boys nog een punt nodig om de titelpolonaise te kunnen lopen. De laatste wedstrijden van deze zaterdag worden al om 13.00 uur gespeeld. USV JO 15-2 en USV MO 15-1 krijgen bezoek van Rohda Raalte. Zondagmorgen worden vanaf 10.00 uur de velden op sportpark Hulsterlande bezet door USV 2 en USV 3. Zijn ontvangen respectievelijk Reaal Dronten en Protos.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!