USV PAASmaandag op bezoek bij Steenwijker Boys

Een onmachtig USV kreeg donderdagavond de motor nooit aan de praat in het inhaalduel tegen het degelijke Oldemarkt. De gasten hoefden zich niet noemenswaardig in te spannen om met ruime cijfers winnend af te sluiten. Waardoor USV een kans miste om verder afstand te nemen van de riskante plaats 12 op de ranglijst. Nog een zestal ploegen komt hiervoor in aanmerking, waaronder USV. Steenwijker Boys, de tegenstander van paasmaandag, probeert juist die gevreesde nacompetitie te halen om zo ten koste van Havelte rechtstreekse degradatie te ontlopen. Beide ploegen kunnen dus de punten heel goed gebruiken op het kunstgras van De Koperberg. Voor USV geldt bovendien dat het daarna 2 weken werkeloos moet afwachten hoe de concurrentie presteert in de geprogrammeerde inhaalduels.

Nog even voorstellen Steenwijker Boys
De club werd in 1947 opgericht als Voetbal Vereniging Verlaatseweg (VVV), maar al gauw omgedoopt tot Steenwijker Boys. De markante volksclub heeft een belangrijke sociale maatschappelijke functie binnen de gemeenschap. Velen voeten zich thuis bij het spontane en warmbloedige karakter van de club. Steenwijker Boys is op zondag met 4 elftallen actief in de competitie. Zaterdag 1 speelt 5e klasse standaard. Ook beschikt de club over een vrouwenteam. Steenijker Boys speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse. In beide vorige edities werd beslag gelegd op de 8e plaats.

Zo ging het op 29 november op sportpark Hulsterlanden
Pas na rust begon USV te voetballen tegen Steenwijker Boys. De gasten uit Steenwijk begonnen beter aan het duel. Niemand keek er dan ook van op dat Tim Grasmeijer in de 18e minuut de 0-1 scoorde. Als eindstation van een snelle aanval over de rechterkant. Dezelfde Tim Grasmeijer wist vlak voor rust ook wel raad met een fout achterin bij USV (0-2). Na de onderbreking kon het ineens wel. Een dominant USV ging op jacht naar de aansluiting. Die kwam in de 55e minuut. Een vrije trap van Leon Kooiker paste precies in de hoek. Met de weer opgelapte Ron Meijerink in de punt van de aanval werd USV steeds dreigender. Max Schaeffer schrok van een grote kans en Niek Hamers zag zijn inzet gekeerd na een vlotte aanval. Vlak voor tijd kreeg USV toch nog loon na werken. Volgens bekend recept: voorzet van Rick Timmerman, knappe afronding door Ron Meijerink (2-2). In blessuretijd ging USV nog voor de volle winst. Maar Sybren Bosschma, eigenlijk voorstopper van de Boys maar door blessureleed benoemd tot keeper, gaf geen krimp. Allebei een puntje. Uiteindelijk een juiste afspiegeling van een wedstrijd met twee volledig verschillende gezichten.

1819 Steenwijker Boys
Beeld uit het duel eerder dit seizoen op sportpark Hulsterlanden.

Historie USV- Steenwijker Boys
Voor de eerste ontmoeting in Steenwijk moeten we terug naar het seizoen 1986/1987. Bij USV stond toen Herman Heskamp, de vader van huidige trainer Yves, als trainer aan het roer. Geassisteerd door teammanager Bé van Voorst. Ondanks de naderende kerst was er op 13 december 1986 van een vredige sfeer weinig sprake. Het was stevig en hectisch. De thuisploeg moest met 10 man verder na een rode kaart. Diep in de slotfase trok rode lantaarndrager USV de overwinning definitief over de streep.
De selectie van Steenwijker Boys zag er die middag als volgt uit: Peter Nijboer, Dolf Knol, Ronnie Damhuis, Wolter Heine, Arno Nijenhuis, Willem ter Horst, Hans ter Horst, Eric Jorissen, Henk van Arnhem, Gerrit Diekman, Wolter Michels, Henk Oosterhof, Jacky Mans.
USV bracht de volgende spelers binnen de lijnen: Freddy Huzen, André Hoogeveen, Hans Wink, Sijbe Pluim, André Verboom, Arie Vonder, Ben Schuurman, Jan Kok (Gerrit Kappert), Klaas Sterken, Fred Bouwknegt, Bert van Lente.

13 december 1986: Steenwijker Boys- USV 0-2 (0-0). 55. Jan Kok 0-1, 88. Arie Vonder 0-2.

1819 Steenwijker Boys Arie V
Arie Vonder (midden) stelde in december 1986 vlak voor tijd de overwinning veilig.  

Er volgden daarna nog 3 onderlinge competitieduels in Steenwijk. Ook deze stuk voor stuk in de 1e klasse van de afdeling Zwolle. Even op een rijtje:

29 november 1987: Steenwijker Boys- USV 0-3 (0-2). 35. Ard Bijker 0-1, 40. André Hoogeveen 0-2, 75. André Hoogeveen 0-3.
9 april 1995: Steenwijker Boys- USV 1-0 (1-0). 1. Eric Jorissen 1-0..
3 september 1995: Steenwijker Boys- USV 1-2 (1-2). 16. Anton den Besten 1-0, 28. Marcel de Boer 1-1, 42. Cor Kremer 1-2.

De nieuwste editie van Steenwijker Boys- USV begint paasmaandag om 14.00 uur op sportpark De Koperberg, Parallelweg 13, 8332 JD Steenwijk. Scheidsrechter is C.S. Jager.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Veel voetbalactiviteit is er niet tijdens dit inhaal-/paasweekend. Wel is er zaterdagavond de altijd gezellige paasbingo. En maandagmorgen komt de paashaas langs om de jongste jeugd te helpen zoeken naar het gouden ei.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!