Groeten uit…Steenwijk.

Alweer voor het derde seizoen is USV 1 ingedeeld in district Noord. Na 4 E, 3 C, nu in 3 D. Het betekent ook voor het derde seizoen achtereen een kennismaking met een rij aan onbekende tegenstanders en accommodaties.

Op reis naar Steenwijk. Naar De Koperberg om precies te zijn. Daar is de thuishaven van Steenwijker Boys. De Boys vechten met Havelte de strijd uit om rechtstreekse degradatie te voorkomen. En, als heel veel mee zit, misschien zelfs de promotie/degradatie wedstrijden aan het eind van het seizoen. Maar dan moet wel héél erg mee zitten.

Aan de accommodatie van de zwart/gele brigade zal het niet liggen. De club heeft het goed voor elkaar. Men beschikt over een kunstgrasveld. Niet de favoriete ondergrond van iedereen, maar het ziet er wel strak uit. Alleen, bij zo’n zonnige dag als vandaag kregen de spelers toch de indruk dat men de veldverwarming had aangezet. Het warme weer, het kunstgras en de tomeloze inzet van de USV-ers vormden een combinatie die menig zweetdruppeltje deed ontstaan. Ook de toeschouwers hadden een zware wedstrijd. Het complex kent nagenoeg geen schaduwplekken en geen bankjes om te zitten. Voor onze trouwe aanhang geen reden om niet te komen kijken, want ze waren weer in ruime getalen aanwezig. Chapeau!

En natuurlijk waren de supporters er weer bij, buiten....

....en binnen.

Was het op en langs het veld zweten geblazen, binnen was het aangenaam. De kaartverkoop vindt binnen plaats. Als men een wedstrijd wil zien, dan moet men via de Jan Boxumpassage. De passage is het hart van het complex. Hier kom je binnen, kun je naar de kantine, WC, bestuurskamer, kleedkamers en weer naar buiten. Jan is oud speler van de Boys en sinds vorig jaar ook trainer. Volgend jaar doet hij het rustiger aan en zal hij als assistent zijn opvolger helpen.

De kantine ziet er zeer gezellig uit. Dat was ook wel te verwachten bij deze club. Ruim van opzet, veel zit- en staplaatsen. Amstel uit zowel het vat als de fles. Een rad van fortuin en…een zeer gezellige ambiance. Want ook hier geldt, of je nu met 2-5 verliest of met 5-2 wint, de 3e helft is gezellig.

En de ballen gehakt dan? Uitstekend, aldus fijnproever Smudde. Deze ballen behoren deze competitie zonder twijfel in de top drie. Helaas voor de Boys gaan de ballen in de kantine er beter in dan de ballen op het veld. Want USV pakte de volle buit door een zeer verdiende 5-2 winst. USV groef zich niet in, zoals in het programmaboekje werd vermeld, in de hoop in de counter toe te slaan, maar tikte zich met goed spel naar de winst. Een goede teamprestatie waarin Martijn Scheper bij een 1-0 voorsprong een penalty pakte. Doelpuntenmakers waren deze middag Ron Meijerink (2), Leon Kooiker (2) en Niek Hamers (1).

Gelet op de sfeer voor en na de wedstrijd zie ik de mannen van de Boys wat mij betreft ook volgend jaar graag weer terug in de 3e klasse.

Met de groeten uit…Steenwijk

(door Jan Hamers)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!