Alle clubs in 3D nu op 23 wedstrijden.

Een rij van in totaal 9 inhaalwedstrijden heeft er de afgelopen 2 weken voor gezorgd dat zondag 12 mei alle clubs met het gelijke aantal van 23 gespeelde wedstrijden aan de slotserie van het seizoen beginnen. Een aantal beslissingen is gevallen. Dwingeloo pakte de 2e periode en ook Oldeholtpade kan zich richten op de nacompetitie voor promotie. VENO heeft de titel al binnen en gaat ook ongeslagen aan kop in de 3e periode. Die 3e periode gaat dan naar de  hoogst geklasseerde ploeg in de algehele  eindstand, zonder periodetitel. Oldemarkt en DIO Oosterwolde maken de meeste kans hierop. Onderin is het nog niet gedaan. Havelte en Steenwijker Boys kunnen allebei nog rechtstreekse degradatie ontlopen terwijl nog 5 ploegen moeten kijken naar de gevaarlijke plaats 12 op de ranglijst, waaronder USV.

Donderdagavond 25 april:

Havelte- Steenwijker Boys 3-2. Volgens insiders een gunstige uitslag voor de competitie. Havelte verkleinde door de zege de achterstand op de Boys tot 1 punt. Daardoor kunnen beide ploegen rechtstreekse degradatie nog steeds ontlopen. En zullen dus volop blijven strijden voor de punten. In elk geval is zeker dat óf Havelte óf Steenwijker Boys als nummer 13 van 3D nacompetitie gaat spelen.

Dwingeloo- Oldeholtpade 5-1. Hiermee deed Dwingeloo goede zaken voor de 2e periode. De ploeg heeft nog 1 wedstrijd tegoed. Op 5 mei tegen THOR. Winst volstaat dan. De buit is ook binnen als nummer 2 VENO komende zondag in de kampioenswedstrijd tegen Mildam punten morst.

Vrijdag 26 april:

Read Swart- THOR 1-0. Duel voor de 2e periode. Beide ploegen konden de punten nog gebruiken om definitief afstand te nemen van nacompetitieplaats 12 op de ranglijst. Read Swart deed dus goede zaken en passeerde USV in de stand.

Zondag 28 april: 

Trinitas- DIO 2-4. Duel voor de 2e periode. Trinitas stond laag op de ranglijst, schoot de laatste weken omhoog, maar maakt dus nu even pas op de plaats. DIO is met een sterke serie bezig en is op weg met een goede klassering afscheid te nemen van het zondagvoetbal. DIO ging Mildam voorbij en staat intussen op plaats 4. In sommige competities geeft deze plaats uitzicht op de nacompetitie. Dat ligt in 3D niet voor de hand nu Oldeholtpade na het winnen van de 1e periode is weggezakt naar de middenmoot.

VENO- Mildam 3-1. Duel voor de 2e periode. Feest in Vollenhove. VENO werd kampioen en speelt volgend seizoen in de 2e klasse. De ploeg kan de komende weken nog bloemen in ontvangst nemen van Gorredijk, Steenwijker Boys en Dwingeloo.

Donderdag 2 mei:

Oldeholtpade- THOR 3-1. Duel voor de 3e periode. Oldeholtpade maakte een einde aan een slechte serie. THOR moet naar onderen kijken.

Zondag 5 mei:

Dwingeloo- THOR 1-0.  Duel voor de 2e periode. Dwingeloo pakte de periodetitel en doet straks mee in de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. THOR zakt op doelsaldo naar plaats 10 op de ranglijst.

Mildam- Oldeholtpade 1-2. Duel voor de 3e periode. Door de 2e overwinning op rij is Oldeholtpade veilig en kan zich nu als winnaar van de 1e periode richten op de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Voor Mildam lijkt er niks meer te halen.

Trinitas- Read Swart 3-1. Duel voor de 3e periode. Trinitas houdt nog een piepklein kansje op succes in de 3e periode, maar dan moet kampioen VENO nog een paar keer in de fout gaan. Read Swart, de komende tegenstander van USV, kan nog wel een puntje gebruiken.


Nog 5 ploegen zijn in de slag om plaats 12 op de ranglijst te ontlopen. Zondag is het USV- Read Swart.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!