USV zondag thuis tegen Read Swart.

Tijdens de inhaalwedstrijden van de afgelopen 2 weken is een aantal beslissingen gevallen. VENO werd kampioen, Oldeholtpade en Dwingeloo zijn zeker van een periode en nacompetitie. In de 3e periode gaat VENO aan kop. Als dat zo blijft wordt die 3e periode overgenomen door de  hoogst geklasseerde ploeg in de algehele eindstand, nog zonder periodetitel. Oldemarkt en DIO Oosterwolde maken de meeste kans hierop. Ook plaats 12 in de stand betekent nacompetitie. Maar dan eentje die je liever wilt ontlopen. Nog 5 teams komen hiervoor in aanmerking, waaronder USV en Read Swart, de tegenstander van komende zondag. Voor beide ploegen is een goed resultaat dus welkom.

Nog even voorstellen: Read Swart

De Knipe is een dorp in de Friese gemeente Heerenveen, gelegen iets ten oosten van deze grotere plaats. Het dorp telt zo’n 1500 inwoners. In De Knipe werd door allerlei clubjes al vanaf 1920 tegen een bal getrapt. Dit leidde uiteindelijk in 1929 tot de oprichting van Read Swart. De club telt 4 seniorenteams, een paar 35+ teams en doet bij de jeugd in vrijwel alle categorieën mee. En natuurlijk zijn ook de vrouwen vertegenwoordigd. Met een paar uitschieters naar boven en naar beneden acteerde Read Swart veelal in de 4e klasse.  Afgelopen juni promoveerde het vlaggenschip via de nacompetitie naar de 3e klasse.

Zo ging het op 25 november op sportpark De Jisper

Het was alweer een jaar geleden dat USV voor het laatst een uitzege boekte voor de competitie. In het Friese De Knipe werd een einde gemaakt aan deze twijfelachtige serie. Tegen Read Swart werd de voor rust gekregen voorsprong met hand en tand verdedigd en over de streep getrokken. De zwaarbevochten zege was een verdienste van jong en oud. Trainer Yves Heskamp had in zijn al weken gehavende basisformatie een plaats ingeruimd voor de 18- jarige Max Schaeffer en kon ook rekenen op de ervaring van pensionada Mathijs van Faassen. Read Swart begon met de nodige aanvallende ambities. USV hield vooral tegen en  kwam er nauwelijks uit. Halverwege de eerste helft kreeg USV toch wat meer grip op de wedstrijd. En met de klok op 30 was daar het meest besproken en achteraf beslissende moment van de wedstrijd. Een scherpe voorzet na een vlotte USV-combinatie over de rechterkant. Wie was er eerder bij de bal? De inkomende Niels Kappert of de uitkomende Read Swart doelman Justin de Vries?  Arbiter Keller wees de Friese sluitpost aan als boosdoener en specialist Sander Schaeffer schoot feilloos raak vanaf elf meter.

Sander Schaeffer scoorde op bezoek bij Read Swart uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd.

Zoals verwacht stak na rust een straffe Friese storm op, maar van orkaankracht was nooit sprake. Sporadisch plaatste USV een tegenstoot en had pech toen een vrije trap van Leon Kooiker via de binnenkant van de paal het veld weer insprong. Zo bleef het 0-1.

Historie USV en Read Swart

Die is er toch niet? Nou, die is er wel degelijk. Dan moeten we terug naar 2003. Toen organiseerde USV voor de eerste keer tijdens de Pinksteren het 12- Provinciëntoernooi op sportpark Hulsterlanden. De naam zegt het al: uit elke provincie van Nederland was een team aanwezig. Friesland werd vertegenwoordigd door Read Swart. Het toernooi kende 6 edities en telkens was deze ploeg van de partij. Op 30 mei 2004 stonden  USV en Read Swart tegenover elkaar in de halve finale. USV was beter, maar wist niet te scoren. Ook niet toen de keeper van Read Swart wegens hands buiten de 16 naar de kant moest. Integendeel,  met een man minder wisten de Friezen vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te scoren. De finale tegen De Spartanen uit Wognum leverde geen winnaar op. Toen de 13e strafschop werd gestopt door de keeper van de Noord-Hollanders,  moest Read Swart genoegen nemen met de 2e plaats. Dat mocht in de 3e helft de pret niet drukken. Hier kwam Read Swart elke jaar weer uitstekend voor de dag. USV bewaart er goede herinneringen aan.

De eerste competitie-ontmoeting ooit op sportpark Hulsterlanden tussen USV en Read Swart begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is M.J.H. Pelgröm.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag beginnen de eerste wedstrijden om 9.00 uur. Gevolgd door een serie andere wedstrijden van de jeugdteams. Met vanaf 11.00 uur ook weer een rondje 4 tegen 4. Om 13.00 uur komen zowel de JO 15 als de MO 15 in actie. Om 14.30 uur begint USV 2 (zat.) tegen Staphorst. Op zondag speelt alleen USV 1 thuis.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!