USV veel sterker dan Read Swart (2-0)

In een prima partij tegen concurrent Read Swart speelde USV handenvol kansen en mogelijkheden bij elkaar. Maar het rendement was ver onder de maat. Typerend: al 4 enorme dotten waren om zeep geholpen toen Read Swart middenvelder Hylke Krul een handje hielp. De kopbal van Leon Kooiker in de 27e minuut had weinig kans van slagen, maar kreeg via de kruin van Krul alsnog de goede richting. Doelman Justin de Vries was kansloos (1-0). Dat was ook de ruststand en meteen een klein wonder. Want de kansenteller voor USV stond intussen in de dubbele cijfers. Dat ging na rust gewoon door. USV weigerde halsstarrig de trekker over te halen en miste kans op kans.  Vlak voor het uur werd dan eindelijk de voorsprong verdubbeld. Sander Schaeffer gaf het laatste zetje na een vlotte aanval via Leon Kooiker en Ron Meijerink (2-0). De productieve opleving was van korte duur. Net over, net naast, net een stapje tekort of anders lag doelman De Vries wel weer in de weg. Daardoor kwam Read Swart vlak voor tijd nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond een spannende slotfase in de weg. Ondanks deze meer dan verdiende overwinning en een royaal puntenaantal van 32, is USV nog steeds niet safe. De overige concurrentie won ook zodat onveranderd 5 ploegen in aanmerking komen voor een plaats in de nacompetitie om degradatie. Van dat kwintet heeft USV de beste papieren en kan zich dan ook zondag, op de voorlaatste dag van de competitie, veilig spelen op bezoek bij Havelte. Aanvang 14.00 uur.

 

De zoveelste kans gemiste kans voor rust. De inzet van Sander Schaeffer zeilt over de kruising.

 

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!