Weerzien na 39 jaar: USV-sv Epe voor de beker.

USV wist afgelopen zondag ook de derde wedstrijd in de oefencampagne winnend af te sluiten. Tegen collega derdeklasser HODO werd het verdiend 2-0. Een prima prestatie van het zeker na rust flink verjongde team. Komende zondag staat de eerste officiële wedstrijd op het programma. Dan begint het bekertoernooi. Zoals we de laatste jaren gewend zijn wordt de poulefase afgewerkt voor de start van de competitie. USV kan meteen stevig aan de bak want het sterke sv Epe komt op bezoek. Die ploeg bleef ongeslagen tijdens het toernooi om de Veluwe Cup en schoot afgelopen dinsdag met scherp tegen Kon. UD (9-1).

Even voorstellen sv Epe

sv Epe werd opgericht op 1 augustus 1939 en heeft dus zojuist de 80e verjaardag gevierd. In de hoogtijdagen bereikte de club zelfs de hoofdklasse. Opvallende vergelijking: in het seizoen 2016/2017 maakte sv Epe net als USV een uitstapje naar district Noord en werd daar met vlag en wimpel kampioen in de 3e klasse. De indeling daarop in de oostelijke 2e klasse werd geen sportief succes. Met degradatie tot gevolg. Afgelopen seizoen eindigde sv Epe als 4e in 3B Oost. In de bereikte nacompetitie om promotie werd de weg versperd door NEO. sv Epe telt 6 seniorenteams en heeft bij de jeugd in alle leeftijdsgroepen het nodige potentieel.

Stukje historie

Je zou het bijna denken, maar het is toch niet de eerste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten. Hiervoor moeten we wel even graven in de historie. In het seizoen 80/81 zaten USV (zojuist gepromoveerd) en sv Epe bij elkaar in de competitie van 3B Oost. Voor de Epenaren werd het een seizoen om snel te vergeten. De ploeg degradeerde. Toch hield daar na de openingsdag van de competitie niemand rekening mee. Van RODA Deventer werd met maar liefst 10-1 gewonnen. Ook USV hield zich op in de onderste regionen en had een beslissingsduel tegen Labor nodig voor handhaving. USV won dat seizoen beide keren met 2-1 van sv Epe. Thuis op 28 september 1980 door doelpunten van Heine Drenth en Popko Schuitema. Pannekoek zorgde met zijn treffer nog voor een spannende slotfase. De return op 5 april 1981 in Epe kende een zeer spectaculair begin. Binnen 5 minuten leidde USV met 0-2 door treffers van Popko Schuitema en Piet Hagedoorn. Na ruim een kwartier zorgde Leusink voor de aansluiting en gaf daarmee het sein voor een zwaar bombardement op het USV doel. Het offensief duurde tot het eindsignaal, maar raak geschoten werd er niet.

Het weerzien tussen USV en sv Epe op sportpark Hulsterlanden begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is L.C.M. van der Elst.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Komend  weekend staat volledig in het teken van bekervoetbal. Met op zaterdag 10 thuiswedstrijden. We beginnen om 8.30 uur. De laatste wedstrijden gaan om 14.30 uur van start. Zondag is het een stuk rustiger. Naast het 1e elftal speelt ook USV3 een thuiswedstrijd. Tegenstander is Hoonhorst. Aanvang 10:00 uur. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!