OVC ’21 - USV eeuwige klassieker. Nu voor de beker.

USV is afgelopen zondag het bekertoernooi begonnen met een 1-2 nederlaag tegen sv Epe. Een nipte uitslag. Toch had USV tegen deze sterke tegenstander uit de 3e klasse Oost nooit echt zicht op een puntje, laat staan de volle winst. Zondag staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. Dan gaat USV op bezoek bij 4e klasser OVC ’21 in Ommen. Ook die ploeg begon met verlies. Op de Zwolse Marslanden won sv Zwolle met 4-3. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor het vervolg van het bekertoernooi. Dus willen beide ploegen nog een kansje maken, moet er gewonnen worden.  Net als USV was OVC ’21 in de oefencampagne wel succesvol. Met overwinningen op SVV ’04 (4-2) en VSW (2-0).

Typerend beeld van afgelopen zondag: de Epenaren hebben de overhand.

Stukje historie

De thuisploeg is bijna 100 jaar. USV bijna 90. Het archief staat dan ook bol van de onderlinge ontmoetingen. We kijken dit keer alleen even naar de laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden voor de beker. Dat was op dinsdag 24 augustus 2010. Ook in een poule, die werd gecompleteerd door  zaterdagclubs DKB en Bruchterveld. Hevig noodweer maakte die avond halverwege een einde aan de wedstrijd. Een extra lange pauze om de wedstrijd daarna te hervatten op het naastgelegen kunstgras bracht geen uitkomst. USV leidde met 0-1 door een benutte strafschop van Aaron voor ‘t Hekke. De beslissing om in de 32e minuut naar de stip te wijzen was omstreden. Ommer doelman Bouwman leek oog in oog met Rick Timmerman tijdig bij de bal. Toen de sluitpost luidruchtig protesteerde tegen de penalty kon hij zelfs inrukken met een rode klaart. Tot dat moment had de fysiek sterke thuisploeg iets meer spelaandeel. Al was de grootste kans voor Steven Massier. Na een fraaie aanval kreeg de spits de bal niet over de lijn. De wedstrijd werd niet meer uitgespeeld. DKB won alle wedstrijden en ging door naar de knockout-fase.

De zoveelste editie van de klassieker OVC ’21- USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark Westbroek in Ommen. Scheidsrechter M. ten Heggeler.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Ook komend  weekend staat volledig in het teken van bekervoetbal. Op zaterdag is het programma beperkt: Oranjefeest! We beginnen gewoon om 8.30 uur. Maar al om 13.00 uur zijn de laatste wedstrijden.  Zondag bekert USV 2 thuis tegen sv Dalfsen 2. Aanvang 10.00 uur. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!