Zondag USV – sv Zwolle voor de beker

Rare ervaring zondag op Westbroek in Ommen. De Vechtdalderby tussen OVC ’21 en USV is normaal gesproken een garantie voor veel strijd, opwinding en een 1-1 eindstand. Dit bekertreffen was een half uur lang nog wel enigszins in balans. Maar toen USV vlak voor rust op een 1-3 voorsprong kwam, was het duel van alle spanning ontdaan. In de tweede helft lag zelfs een monsterscore in het verschiet. Met nog 20 minuten op de klok stond het 1-6. Maar met deze stand vond iedereen het wel best en kabbelde het duel kalmpjes naar het eindsignaal. Zondag is de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Waarna USV en tegenstander sv Zwolle (allebei 3 punten) zich naar alle waarschijnlijkheid volledig kunnen richten op de competitie. sv Epe (6 punten) is in theorie nog door beide ploegen te achterhalen, maar gezien de resultaten tot nu toe ligt het niet voor de hand dat de sterke Epenaren zich in Ommen laten verrassen door het al uitgeschakelde OVC ’21.

Even voorstellen sv Zwolle
Na de behaalde titel in 2015/2016 speelde sv Zwolle 3 seizoenen achtereen in de derde klasse. Na een vrij moeizaam seizoen kwam daar afgelopen voorjaar een einde aan. De Zwollenaren wisten Heeten nog onder zich te houden, maar in de nacompetitie ging het alsnog mis. Dus is sv Zwolle weer terug op het niveau van de vierde klasse. Met een flink ververste selectie gaat de ploeg proberen het verloren gegane terrein te herwinnen.

Stukje (beker)historie
Met een leeftijd van 93 jaar is sv Zwolle net ietsje ouder dan USV. De ploegen speelden dan ook regelmatig tegen elkaar. En vrij recent ook nog voor de beker. In een poule met verder Ulu Spor en Balkbrug stond op zondag 17 september 2017 een plaats in de knockout-fase op het spel. Maar een gigantische wolkbreuk maakte het kunstgras op De Marslanden onbespeelbaar. Twee dagen later gingen beide ploegen op herhaling en plaatste USV zich door een beter doelsaldo voor de volgende ronde.

1920 zwolle USV nat veld
Sportpark De Marslanden veranderde 2 jaar geleden in een eendenvijver door een wolkbreuk kort voor aanvang van het bekerduel sv Zwolle- USV.

19 september 2017 (beker): sv Zwolle- USV 2-2 (1-2): 25. Ron Meijerink 0-1, 31. Martijn Hollewand 1-1, 44 Sander Hulleman 2-1, 90. Dennis van der Veen 2-2.

USV tegen sv Zwolle begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulstelanden. Scheidsrechter is H. Hofman.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Ook komend weekend staat nog volledig in het teken van bekervoetbal. Zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door de USV JO11-1. Rond de lunch krijgen USV MO17-2 en USV JO15-1 visite van de buren. En tegen theetijd begint om 14.30 uur USV JO17-2 tegen Balkbrug. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt ook USV 2 tegen Balkbrug. USV heeft nog een kansje om verder te bekeren.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!