Zondag start competitie: USV – vv Ruinen

Na een aanloop van zo’n anderhalve maand met trainingen, oefen- en bekerwedstrijden, begint zondag dan de competitie 2019/2020. In het bekertoernooi won USV ruim van OVC ’21 en sv Zwolle. Maar door de nederlaag tegen sv Epe komt er geen vervolg. Tegenstander vv Ruinen plaatste zich wel overtuigend voor de volgende bekerronde. Af en toe moest het telraam er zelfs bij. Bij Diever/Wapse werd het 0-10. Thuis tegen Donkerbroek 8-2 en tegen HH Combi 3-1.

Overigens wisten de meeste ploegen in 3D Noord zich te plaatsen voor de volgende ronde: Asser Boys, DIO, Dwingeloo, Oldeholtpade, Olyphia, Pesse, vv Ruinen, Steenwijk en Trinitas. Uitgeschakeld: FC Assen, LEO, Oldemarkt, Oranje Zwart en USV.

Even voorstellen vv Ruinen
De blauwwitte zebra’s uit Ruinen waren eigenlijk tot het seizoen 2013/2014 vaste klant in de 4e klasse. Daarna speelde de ploeg vooral in de 3e klasse. Vorig seizoen was vv Ruinen ingedeeld in 3C en wist zich op de slotdag van het seizoen, ver in blessuretijd veilig te spelen dankzij een 1-0 zege op SVV ’04. Schutter Wouter de Jonge was de gevierde man. vv Ruinen is blij dat ook dit seizoen de ervaren doelman Marnick Pinxterhuis onder de lat staat. Hij wilde stoppen maar gaat toch nog een jaartje door, valt te lezen in de voorbeschouwingen op het nieuwe seizoen. vv Ruinen doet met 6 seniorenteams flink mee op zondag en is ook verder in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd. Verder verwacht de club nog dit seizoen te kunnen beschikken over kunstgras op een van de bijvelden.

Historie USV en vv Ruinen
Die is er nauwelijks. Beide ploegen oefenden weleens tegen elkaar, maar voor de competitie is dit affiche een primeur.

USV tegen vv Ruinen begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is M. Blok.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Ook voor alle andere teams van USV begint dit weekend de competitie. Zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door de USV JO8-1 en tegenstander Berkum. Rond de lunch krijgen USV MO17-1 en USV MO15-1 visite van HTC en Lelystad. En tegen theetijd begint om 14.30 uur USV JO19-1 tegen Elim en USV JO17-2 tegen de buren van sv Nieuwleusen. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 3 thuis tegen EMMS.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

1920 Zwolle bekertoernooi
USV was zondag aardig in vorm tegen sv Zwolle en lijkt klaar voor de start van de competitie.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!