USV zondag op bezoek bij Trinitas

Op sportpark Hulsterlanden was afgelopen zondag zowel bij spelers als supporters de teleurstelling voelbaar. USV had zich duidelijk meer voorgesteld van de openingsdag van de competitie tegen Ruinen. Maar door een heel matige eerste helft werd het een valse start. Na rust ging USV verwoed op jacht naar een beter resultaat, kwam nog dichtbij, maar kon uiteindelijk de inhaalrace niet voltooien. Komende zondag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Dan gaat USV op bezoek in Boijl, waar Trinitas de tegenstander is. De fusieclub kende wel een goede start van het seizoen. Via overwinningen op Zandhuizen (1-7), Amboina (2-1) en een remise tegen Oosterstreek (1-1) werd de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. En vorige week werd met grote inzet en enig kunst- en vliegwerk de derby bij DIO Oosterwolde met 1-2 gewonnen.

Even voorstellen: Trinitas
Voetbalvereniging Trinitas werd opgericht op 1 juli 2012. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen OZC en Boijl. Het ledenbestand van beide verenigingen was niet omvangrijk genoeg om het voetbal zonder ingrijpende maatregelen de komende jaren te waarborgen. Vanwege de goede onderlinge verhoudingen tussen beide verenigingen werd besloten tot een fusie. Over de naam is goed nagedacht. Het Latijnse woord Trinitas staat voor ‘drie-eenheid’ en verwijst op verschillende manieren naar de nieuw gevormde voetbalvereniging:
3 voormalige clubs: ODIS, Zorgvlied (later samen OZC) en vv Boijl
3 gemeenten: Westerveld, Ooststellingwerf en Weststellingwerf
3 dorpskernen: Zorgvlied, Elsloo en Boijl

Na de oprichting van Trinitas in 2012 begonnen de blauwzwarten in de 4e klasse. Een jaar later al leidde de krachtenbundeling tot promotie naar de 3e klasse. Daar is Trinitas nu voor het 6e seizoen actief. Vorig seizoen werd afgesloten met een 7e plaats op de ranglijst. Trinitas komt het huidige seizoen uit met 4 seniorenteams, 6 jeugdteams en een vrijdagavond vrouwenteam

Zo ging het vorig jaar oktober op sportpark Boijl
Trinitas spits Marc Platje was al na 2 minuten klaar met zijn missie. Op links kreeg hij veel te veel vrijheid en stuurde de bal fraai in de verre bovenhoek. Zijn 100e competitietreffer voor Trinitas was er eentje om in te lijsten (1-0). USV had nog bijna een hele wedstrijd om deze vroeg opgelopen schade te repareren, maar kwam voor rust slechts zelden in de buurt van het doel van Marcel Betten. Een kansje voor Sander Schaeffer en een vrije trap van Thijmen Stegeman, dat was het wel zo ongeveer. De thuisclub kon het surplus aan spelaandeel ook niet echt omzetten in grote mogelijkheden. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Achterin had USV niet eens zo veel problemen , maar naar voren toe was het gebrek aan creativiteit en precisie schrijnend. In de 80e minuut was het definitief over en uit voor USV door een inzet van Jesse de Weerd (2-0).

De nieuwste editie van Trinitas- USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark Boijl, Boijlerweg 88, 8392 NK Boijl. Scheidsrechter is W.J. Kimp.

1920 Trinitas Chiel
USV kon vorig seizoen in Boijl geen potten breken.

Ga mee met de bus
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar Boijl. Vertrek om 12.00 uur.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO9-1 en USV JO15-3. Rond de lunch komen onder meer de Kabouters, maar ook USV JO17-1 en USV JO15-1 in actie. En tegen theetijd gaan om 14.30 uur USV MO19-1 tegen Heino en USV 2 (zat) tegen ZAC van start. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 2 thuis tegen Wacker.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!