Zondag USV thuis tegen Dwingeloo.

Door de vele regen werden afgelopen zondag 3 wedstrijden afgelast in de 3e klasse D. Ook USV kwam niet in actie. Al in de vroege ochtenduren werd in Boijl een streep gezet door het duel tegen Trinitas. Waardoor de puntenteller van USV op 0 bleef staan en de ranglijst direct een scheef beeld laat zien. Wat dat betreft zijn we de laatste jaren wat gewend, maar dit gaat wel heel snel. Tegenstander van komende zondag Dwingeloo speelde wel en staat na de ontmoetingen met de Asser degradanten (FC en Boys) op 4 uit 2. Ook in het bekertoernooi bleef Dwingeloo ongeslagen door steeds met ruime cijfers af te rekenen met Wijster, Uffelte en Ruinerwold.

Even voorstellen Dwingeloo

Het dorp Dwingeloo maakt deel uit van de  Drentse gemeente Westerveld en telt zo’n 2.500 inwoners. Volgens kenners heeft Dwingeloo de ‘mooiste brink’ van de hele provincie. De voetbalclub werd opgericht in augustus 1946. Of werden ze toen heropgericht? Helemaal duidelijk is dat niet. Wel is zeker dat er al vanaf 1931 in een soort verenigingsverband tegen een bal werd getrapt. De club speelt met 4 seniorenteams in de competitie. Uiteraard is er een vrouwenteam en doen er teams (m/v) mee aan het 7 tegen 7 voetbal. Bij de jeugd is Dwingeloo bijna in alle categorieën vertegenwoordigd. De roodwitten spelen al jaren in de 3e klasse. Met in het seizoen 2013/ 2014 een kort uitstapje naar de 2e klasse. Vorig seizoen werd Dwingeloo tweede achter kampioen Veno, maar wist in de nacompetitie geen promotie af te dwingen. 

Historie USV en Dwingeloo

Er werd in het verleden weleens tegen elkaar geoefend, maar vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerst in de competitie. USV verraste beide keren met winst tegen deze hoog geklasseerde tegenstander.

Zo ging het vorig seizoen op sportpark Hulsterlanden

Onder een aprilzonnetje speelde USV vorig seizoen een prima partij tegen Dwingeloo.  

De blauwwitten boekten op 14 april van dit jaar een eclatante 4-0 overwinning tegen het op papier veel sterker geachte Dwingeloo. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Annink was de thuisploeg de bovenliggende partij, Met gevarieerd en verzorgd spel zette het de Dwingelers onder druk. Dat dominante spel werd uiteindelijk in de 33e minuut ook verzilverd. Een inzet van Ron Meijerink werd in eerste instantie door doelman Erwin Hof gekeerd maar op de intikker van Leon Kooiker was de sluitpost kansloos. Zeven minuten later was het alweer raak voor USV. Na goed doorzetten van Kooiker kon Meijerink de bal eenvoudig in het doel schuiven, 2-0. Onder aanvoering van aanvoerder en spelmaker Sander Nijstad en met de snelle Melvin en Dennis Koning probeerde Dwingeloo wat terug te doen. De defensie van USV stond echter als een huis. Na de thee moest Dwingeloo alle risico’s nemen om terug te komen in de wedstrijd maar dat was een kolfje naar de hand van de Nieuwleusenaren. USV maakte daar dan ook dankbaar gebruik van. Niet alle kansen werden in doelpunten omgezet maar in de 57e minuut was het wel weer raak. Leon Kooiker’s voorzet werd keurig door Niek Hamers binnengegleden, 3-0. Jhonata Cesario kreeg hierna op aangeven van Meijerink een unieke kans om de 4-0 te laten aantekenen maar zijn kopbal werd door Hof onschadelijk gemaakt. Leon Kooiker bepaalde uiteindelijk met een prachtige treffer de eindstand alsnog op 4-0. 

De nieuwste editie van USV tegen Dwingeloo begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is S. Degirmenci.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt verzorgd door de USV JO8-1, USV JO10-1 en USV JO12-1. Rond de lunch komen onder meer USV JO13-1 en USV JO15-3 in actie. En tegen theetijd beginnen om 14.30 uur USV JO19-1 tegen JCLE en USV JO17-2 tegen Rohda Raalte. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 3 thuis tegen MSC/ Amslod. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!