Uitslagen en wedstrijdverslagen USV jeugd 5 oktober 2019.

USV JO8-1 – SVI JO8-2 (23-5)

Vandaag was de eerste mogelijkheid om de 8-6 nederlaag van vorige week recht te zetten. In de mist begon de wedstrijd, wellicht dat de jongens hier eerst wat last van hadden want al vroeg keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Naarmate de zon doorbrak verbeterde de score ook. Met mooie individuele acties en goed samenspel liep de score flink op. Op het eind van de wedstrijd gingen we iets teveel voor eigen succes maar het is ze vergeven gezien de eindstand 23-5. Een goed herstel dus!

USV JO8-2 – HTC JO8-2 (2-6)

Verloren met 2-6, van een tegenstander waar we in de beker nog met 2-12 van verloren. Bovendien erg veel kansen gecreëerd deze keer. Eerste helft 4-0 verloren, tweede helft 2-2 gelijk.

Staphorst JO9-1 - USV JO9-1G (10-7)

Vandaag tegen een sterk Staphorst. USV kwam al op tijd aan in Staphorst. Bij de warming up was wel duidelijk dat nog niet iedereen scherp was. We kwamen tijdens de wedstrijd dan ook al snel achter met 1-0 en daarna volgde ook de tweede treffer voor Staphorst. USV werd hierna wel een stukje sterker. Er volgden ook een aantal doelpunten van USV kant en nog 1 voor Staphorst. We gingen na 20 minuten de rust in met een 3-5 voorsprong. Tot op dat moment was er nog niet het sprankelende voetbal te zien wat er altijd wordt gespeeld. Dit was ook de verdienste van Staphorst die snel druk zette. Hierdoor kwamen we niet in het spel. Hier en daar kon je natuurlijk wel zien dat er van beide kanten leuk voetbal werd gespeeld en door de druk van beide kanten bleef het tot aan het einde spannend. Na de rust begon Staphorst zeer sterk en waren wij wat slordig achterin. Staphorst scoorde de 4-5 t/m de 7-5. Het spel bleef op en neer gaan (super om deze kinderen zo te zien voetballen). De laatste 10 minuten ging van start. De 8-5 werd gescoord. Toen ging USV even echt voetballen. Hier zag je waar USV toe instaat is. Het werd 8-6 en zelfs 8-7. Toen ging er per ongeluk iets mis en werd het 9-7. Jammer genoeg was USV niet bij machte om nog een keer het knopje om te zetten en werd de eindstand bepaald op 10-7. Mooie wedstrijd, de beide teams waren aan elkaar gewaagd. Een wedstrijd waarin je iets leert en op naar de volgende.

USV JO10-1 - Gramsbergen JO10-2 (6-9)

Na een goed begin waar we al snel op een 2-0 voorsprong kwamen, kwam een mindere fase en liep de tegenstander uit naar een 5-2 voorsprong uiteindelijk hebben we met 9-6 verloren de doelpunten werden gemaakt door Marai, Ties, Levi Dons, Stijn en Joris. Vandaag hadden we Luuk op het doel staan die een uitstekende wedstrijd keepte.

USV JO11-1 – SC Genemuiden JO11-2 (1-5)

Tegen een fysiek sterke tegenstander leek het in het begin dat we zouden worden overlopen. De eerste 2 kwarten hadden we het moeilijk wat resulteerde in een 0-5 achterstand. Echter het derde kwart wonnen we met 1-0 en het laatste eindigde in 0-0. We kunnen dus stellen dat we ons goed hebben herpakt. Eindstand derhalve 1-5.

USV JO12-1 – Rohda Raalte JO12 (1-8)

In de mist van start maar al snel kwam het zonnetje… Een heerlijke ochtend voor een potje voetbal. De eerste helft zat het flink tegen en we stonden al snel achter met 0-3. Dat motiveert niet maar de jongens bleven gelukkig nog wel voetballen wat de uiteindelijke stand heeft beperkt tot een 1-8 verlies. Fysiek is het allemaal net wat te pittig, wel goed voor het doorzettingsvermogen en uiteindelijk gaan we daar gebruik van kunnen maken. Alle lof vandaag voor onze keeper!

SC Rouveen JO12-2 - USV JO12-2 (7-2)

Vandaag speelden de jongens tegen SC Rouveen. Er werd de eerste helft goed samen gespeeld en verdedigd. Ook konden we af en toe de aanval kiezen. Een behoorlijke verbetering ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. De eerste helft ging gelijk op en de ruststand was 1-1. In de tweede helft hadden wat meer moeite om gezamenlijk aan te vallen en te verdedigen. Er ontstonden grote gaten en de tegenstander kon gemakkelijk uitlopen naar een grote voorsprong. Niek Oostindien (zoon van USV exponent Remco Oostindien) was de grote man aan de kant van Rouveen. Hij was het slot op de deur bij SC Rouveen en ook een van de doelpuntenmakers. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor SC Rouveen.

USV JO13-1 – HHC Hardenberg JO13G (6-1)

Vandaag thuis tegen HHC. Wederom hadden we er veel zin in. USV begon de wedstrijd te mak en daar maakte HHC goed gebruik van. In de 9e minuut maakte HHC de openingstreffer.. Hierdoor werd USV eindelijk wakker en begon beter te spelen. Het duurde nog tot de 20e minuut voordat USV de gelijkmaker maakte. Hierna volgden nog 2 doelpunten. USV ging de rust in met een strand van 3-1. De 2e helft was USV de betere partij maar lukte het USV niet om de kansen te verzilveren tot de 24e minuut. Waardoor de voorsprong uitliep tot 4-1. Vlak daarna scoorde USV nog 2 mooie doelpunten waardoor de eindstand 6-1 werd. Mooi gespeeld en op naar de volgende ronde.

CSV’28 MO13-2 - USV MO13-1 (0-6)

Vandaag speelden we uit tegen CSV. We speelden net als vorige week een super goede wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden wij het betere spel. Wij waren veel in de aanval, maar in de eerste helft wisten we maar 1x te scoren. We hadden wel veel kansen, maar helaas schoten we veel naast of op de paal. In de tweede helft waren we veel doeltreffender. Gelijk na rust scoorden we 2 doelpunten. Daarna ging het voetballend alleen maar beter. We wisten elkaar goed te vinden en er werd heel goed overgespeeld. Weer een leuke wedstrijd met een mooi resultaat.

Heeten JO15-1 - USV JO15-1 (4-1)

SV Nieuwleusen JO15-3 - USV JO15-2 (3-4)

USV JO15-3 – Bergentheim JO15-2 (0-11)

ST Steenwijkerwold / Willemsoord MO15-1 - USV MO15-1 (3-3)

Onze meiden mochten vanochtend voor hun 3e wedstrijd aantreden tegen de nummer 2 op de ranglijst. Vooraf een leuke wedstrijd op papier, de nummer 1 tegen de nummer 2, maar na enkele minuten wisten we al niet wat ons overkwam, want onze meiden zaten compleet niet in de wedstrijd, waardoor de meiden uit Steenwijkerwold ons links en rechts voorbij vlogen en kans na kans kregen om te scoren. Maar de bal wilde er gelukkig maar niet in voor hun, ook door goede reddingen van Lara, die samen met een paar andere meiden wel haar niveau haalde. Maar je weet wat het gezegde is: als je niet scoort, scoort de tegenstander wel en ja hoor in de 25e minuut scoorde Lotte na een goede assist van Merle de 0-1 voor USV.  Maar het was vandaag slap en futloos voetbal, want er zat geen geloof in, ook door toedoen van de tegenstander. Maar bij vlagen kwam het mooie voetbal boven water en speelde we er goed door heen, alleen wilde het scoren vandaag niet lukken. En ja hoor, prompt de 1-1 om de oren en vlak daarna ook nog de 2-1 door een onterecht gegeven penalty. In de rust even een donderpreek voor de meiden en de melding : geloof er in en ga eens voetballen. Maar we waren amper begonnen aan de 2e helft of de 3-1 lag er al in de 37e minuut. Maar door wat omzettingen en voor al blijf rustig en ga nu eens beter positie spel spelen, kwamen we steeds beter in ons spel, zoals we van de meiden kennen. En door een goede teamgeest en hard werken scoorde Lotte in de 44e minuut door goed druk zetten de 3-2. Het team geloofde er weer in en na het goed vrijspelen van Tirza, die 2x kapte net buiten de 16 meter en in de laatste minuut met een mooi afstandsschot de 3-3 er nog in schoot, gaan we toch nog met 1 puntje naar huis ! Gauw vergeten deze wedstrijd, maar toch een compliment voor de meiden voor de teamgeest en inzet in de 2e helft. Op karakter gevochten tot aan het einde en dat is ook heel veel waard in een TEAM !!!

SJO JVZ JO17-2G - USV JO17-1G (2-3)

Vandaag naar Zuidwolde, nog niet eerder tegen gespeeld. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter die het allemaal niet goed zag. Toch gewonnen met 2-3! Volgende week thuis tegen HHC Hardenberg om 14.05(!)

USV JO17-2 – Rohda Raalte JO17-4 (5-4)

USV MO17-1 – Dwingeloo MO17-2 (1-2)

Vandaag onder prachtige weersomstandigheden onze 2e wedstrijd gespeeld. We zitten niet ruim in de speelster maar met behulp van inleen van de MO17-2 hadden we een mooi team vandaag. Helaas stonden we al na 3 minuten achter. De eerste helft had onze tegenstander het beste van het spel. De ruststand was 0-2. De tweede helft tapten we uit een ander vaatje en waren wij meer in balbezit. Dit resulteerde in een paar kansjes en een prachtige goal van Charlotte. Met nog 10 minuten te gaan alles op alles gezet. Helaas werd er niet meer gescoord en dus verloren met 1-2.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!