Zondag USV thuis tegen Asser Boys

Eigenlijk was het een klein wonder dat de wedstrijd vorige week bij LEO slechts door één schamel doelpuntje werd beslist. De slijtageslag kon alle kanten op met kansen over en weer. Toch kwam na de fraaie treffer van Chiel de Weerd het scorebord niet meer in beweging. En zo had USV de eerste punten van het seizoen binnen. Ook de tegenstander van komende zondag komt uit Assen. Asser Boys kwam vorige week niet in actie. De club vierde het hele weekend feest vanwege het 100-jarig bestaan. Een prachtige mijlpaal en zeker een felicitatie waard! Door deze vrije dag en een eerdere afgelasting, heeft Asser Boys nog maar 2 wedstrijden gespeeld. Verlies tegen Dwingeloo (0-1) en winst bij Trinitas (1-5).

1920 Chiel
Chiel de Weerd vorige week matchwinner bij LEO.  

Even voorstellen Asser Boys
Opgericht dus in 1919, eigenlijk omdat de voetballers van toen niet door de ballotage kwamen bij de elitaire buurman Achilles 1894. De club profiteert vandaag de dag nog steeds van de keus om Assen-Oost trouw te blijven. Dat is af te lezen aan het ledenaantal. De vereniging kent een bloeiende seniorenafdeling, beschikt over een sterk groeiende vrouwenafdeling, heeft meerdere zaalvoetbalteams en een gestaag groeiende jeugdafdeling. Daarnaast zijn binnen Asser Boys ook G-voetballers en Top Kids actief, zodat ook mensen met een beperking kunnen genieten van het voetbal. Bovendien kan Asser Boys een beroep doen op een groot leger aan vrijwilligers. Respect, solidariteit en zelfwerkzaamheid staan hoog in het vaandel. Met de lijfspreuk: “Umda w’Almoal Kammeroaden Bint’ kijkt de krasse 100-jarige vol vertrouwen naar de toekomst. Na een afwezigheid van bijna 50 jaar maakte Asser Boys recent een rentree in de 2e klasse. Dit avontuur was van korte duur. Afgelopen voorjaar degradeerde Asser Boys via de nacompetitie weer naar het vertrouwde niveau van de 3e klasse.

Historie USV en Asser Boys
Die is er niet. Zondag spelen beide ploegen voor het eerst tegen elkaar. De primeur op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is W.G.F. Arends.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Met de herfstvakantie voor de deur is er een zeer beperkt programma. Zaterdagmorgen heeft JO8-2 het rijk alleen tegen IJVV. Om 14.30 uur speelt USV JO19 tegen JCLE en USV 2 (zat.) tegen asv Dronten. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 3 thuis tegen Dwingeloo.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!